Zi de sărbătoare la Școala "Gheorghe Țițeica"

314

Articole de la același autor

Decalată cu câteva zile față de data de 23 aprilie, când este serbat în mod tradițional patronul spiritual al școlii, Sfântul Gheorghe, elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica" din Constanța și-au sărbătorit luni, 10 aprilie, patronul spiritual.

În prima parte a zilei, a avut loc Concursul de matematică "Gheorghe Țițeica", devenit tradițional deja pentru elevii ciclului gimnazial. Mai apoi, în curtea instituției constănțene s-au desfășurat campionatele de fotbal și de baschet atât pentru clasele primare, cât și pentru cele gimnaziale. Câștigătorii au fost recompensați cu diplome și cupe, dar și cu uralele admiratorilor.

Tot în cursul dimineții, s-au desfășurat și ateliere de creație: desene pe asfalt, pictură pe sticlă și încondeiere de ouă. În plus, tot în cinstea Zilei Școlii s-a lansat a patra ediție a proiectului "Robocărticel", prin care se urmărește reînnoirea fondului de carte al bibliotecii instituției prin donații de la elevii școlii.

Teatrul de Copii și Tineret "Elpis" a fost gazda spectacolului "Joc de copil", realizat de către cei mai talentați artiști în devenire, sub îndrumarea Rovenei Paraschivoi.

Spectacolul a fost urmat de acordarea de diplome elevilor celor mai merituoși ai școlii, care au obținut premii și mențiuni la olimpiadele și concursurile școlare, fazele județene sau care s-au calificat la fazele naționale.

"O școală de succes în mileniul al III-lea nu poate fi decât aceea în care profesorii sunt deschiși spre o abordare individualizată și diferențiată a procesului de învățământ, aceea în care elevii găsesc în primul rând drumul spre punerea în valoare a talentelor și înclinațiilor personale, aceea în care părinții colaborează cu profesorii într-o dinamică real constructivă", a declarat prof. Sorin Cernăianu, directorul Școlii "Gheorghe Țițeica". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4666 secunde