Zece ani de la premiera spectacolului "Scaiul", la Constanța

121
Zece ani de la premiera spectacolului

Articole de la același autor

Piesa "Scaiul" împlinește și sărbătorește în data de 17 noiembrie, zece ani de la premieră. Cu această ocazie, colectivul Teatrului de Stat a înaintat Consiliului Județean Constanța o propunere de acordare a titlului de cetățean de onoare al județului pentru cei doi venerabili actori.


Amintim câteva date importante din fișele de creație ale celor doi artiști. 


Chiar dacă ar putea să se uite în urmă, la nenumăratele roluri jucate și la numeroasele succese și interminabile aplauze, actrița Ileana Ploscaru se uită neobosită înainte, în prezent și în viitor. De curând, ea a uimit publicul constănțean cu performanța din piesa "Bătrâna și hoțul", iar admiratorii săi o mai pot vedea pe scenă în "Titanic Vals", "Scaiul" sau "Trei surori". Numit, cu afecțiune și cu duioșie, de toți colegii săi mai tineri "Nea Alecu", acest actor este un miracol al longevității artistice. Cu un talent dovedit în cei 65 de ani de actorie, cu o plăcere de a juca pe care puțini o egalează, Alexandru Mereuță își iubește personajele, oferind acest exemplu partenerilor săi de scenă. 


Revenind la piesa "Scaiul", programată vineri, 17 noiembrie și sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 19.00, vă amintim că regizorul spectacolului și traducătorul textului lui Georges Feydeau este regretatul Ion Lucian, care, de fapt, a dat acest titlu, căci în limba franceză piesa se numea "Lipitoarea", o denumire prea crudă, în limba română, pentru acea amantă de care nu poți să scapi cu binele, oricât ai încerca.


În distribuție: Dana Dumitrescu, Mihai Sorin Vasilescu, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Ileana Ploscaru, Iulian Enache, Dan Cojocaru, Laura Iordan Adrian, Ana Maria Ștefan, Maria Lupu, Remus Archip, Alexandru Mereuță, Andrei Cantaragiu, Laura Crăciun, Gelu Ciobanu, Emil Băncilă, Dănuț Capră, Ion Mandache. Scenografia: Luana Drăgoescu, decorurile: Mihai Mădescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Octombrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Comedia este… "Undeva la mijloc"
Pagina a fost generata in 2.5731 secunde