Vreți să mergeți la spectacol? Iată ce puteți vedea în acest week-end

1003
Vreți să mergeți la spectacol? Iată ce puteți vedea în acest week-end - spectacole-1621619665.jpg
În luna în care aniversează șapte decenii de la înființarea sa, Teatrul de Stat Constanța oferă spectatorilor constănțeni a treia premieră a lunii mai şi a cincea din stagiunea 2020 – 2021.

Trebuie să reamintim că pe 2 mai 1951, capodopera caragialiană „O scrisoare pierdută” constituia spectacolul inaugural al Teatrului de Stat, care avea să aibă loc însă la Teatrul „Elpis”.

La 70 de ani distanță, pe o altă scenă, datorată lui Demostene Tranulis, cinci tineri actori vor da viață spectacolului „8 TAŢI” de Tina Müller (traducerea Ciprian Marinescu, regia artistică Irisz Kovacs, scenografia Theodor Niculae), a cărui avanpremieră a avut loc vineri, 21 mai, iar sâmbătă, de la ora 19 este programată premiera.

Spectacolul face parte din programul repertorial „Debut la TSC” şi este realizat în coproducţie cu Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca, reprezentând examenul de licenţă al regizoarei Irisz Kovacs, studentă în anul al treilea la specializarea Regie de teatru a Facultăţii de Teatru şi Film de la Babeş Bolyai, la clasa regizorului Radu Nica.

În distribuția spectacolului sunt cinci dintre cei mai tineri actori ai teatrului: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire şi Florin Aioane.

Duminică, 23 mai, de la ora 19.00, același Teatru de Stat invită publicul la comedia muzicală „Crima din strada Lourcine”, de Eugène Labiche, traducere Violeta Popa, regia Vlad Cristache, scenografia Mădălina Niculae și Andreea Tecla, muzica originală Tibor Cári. În distribuția spectacolului „Crima din strada Lourcine” îi veți putea vedea pe Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Andrei Bibire, Ștefan Mihai, iar formația care îi acompaniază live este alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu și percuționistul Marius Cristian Zaval.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul spectator sâmbătă, 22 mai 2021, de la ora 19.00, în Sala Teatrului pentru a se delecta cu divertismentul muzical „O sole mio”, în concepția regizorală a Gabrielei Dobre. Soliști: Daniela Vlădescu, Lucia Mihalache, Stela Sîrbu, Ionela Duma, Silvia Simionescu, Veronica Răceală, Raluca Dărăban, Gabriela Dobre, Mihaela Ionescu, Răzvan Săraru, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Ionuț Neagu, Cristian Parmac.

La Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluţul de mare”,  23 mai, tot în dublă reprezentație, de la orele 10, respectiv 12, cei mai mici spectatori sunt așteptați la povestea fraților Grimm – „Hansel și Gretel”, în reinterpretarea regizorului Cristian Mitescu și scenografia: Eugenia Tărășescu-Jianu. Coregrafia: Sergiu-Ionuț Anghel. Muzica: Viorel Andrinoiu. În distribuție: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5401 secunde