Prof. Dănuț Epure:

"Vreau să fiu un rector al faptelor, împreună cu o echipă de elită"

5412
46

Articole de la același autor

Tânărul decan al Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, este, așa după cum remarca prorectorul Victor Ploae, primul economist înscris în cursa pentru funcția supremă în Universitatea "Ovidius", cea de rector, fiind cotat cu cele mai multe șanse. Se caracterizează drept o fire deschisă și comunicativă, căreia nu-i place să irosească timpul.

- Pentru constănțenii care nu vă cunosc, cine este Dănuț Epure?

- Încep ziua de lucru cu bucurie, atât din postura de decan al Facultății de Științe Economice, cât și din cea de profesor, pentru că am încredere în oamenii cu care lucrez și cu care relaționez foarte ușor, iar seara închid ochii satisfăcut de micile realizări din ajun, care ne fac viețile mai frumoase. Întotdeauna conștient de responsabilitățile mele, atât în plan social, cât și în cel familial, pun pasiune în tot ceea ce întreprind, fiind, cu precădere, atras de noutate și pro-vocare. Apreciez creativitatea și perseverența, probabil principalele calități cu care m-am întovărășit dintotdeauna pe drumul vieții.

- Ce performanțe manageriale consi-derați că vă recomandă?

- De când mă știu, sunt cel mai aspru judecător al faptelor mele. Nu aș fi candidat pentru funcția de rector dacă nu mi-aș fi îndeplinit întocmai toate obiectivele stabilite ca decan, dacă nu aș fi valorificat potențialul pe care îl vedeam în Facultatea de Științe Economice, pentru ca aceasta să ajungă, în final, acolo unde o vedeam: un exemplu de excelență și dinamism, la nivel național. Modernizarea facultății a fost realizată atât prin prisma dotărilor specifice, cât și din punctul de vedere al organizării, care se ridică în momentul de față la standarde internaționale. Mi-am respectat întocmai pactul pe care l-am încheiat cu colegii mei, la debutul man-datului de decan, drept dovadă, la alegerile de săptămâna trecută, cele pentru Consiliul Profesoral, peste 90% din membrii colectivului în care activez mi-au acordat un nou vot de încredere. Plu-tește în aer dorința de schimbare, iar oamenii sunt bombardați de voci care le-o promit. Dar o pot și înfăptui?

Principalul meu atu este echipa pe care am onoarea să o conduc. Misiunea îmi este mult simplificată de această elită formată din cadre didactice reunite sub cupola performanței. Fie că este vorba de dinamismul tinereții sau de înțelepciunea vârstei, am reunit toate aceste calități pentru a forma o structură solidă, reprezentativă, care poate oferi soluții viabile, în timp record, și poate orienta Universitatea "Ovidius" din Constanța către o dezvoltare durabilă.

- Ce schimbări se prevăd în spatele motto-ului "Împreună în A"?

- Cred, în primul rând, că schimbările trebuie operate în sfera relației dintre conducerea universității cu fiecare cadru didactic în parte. Oamenii trebuie să simtă că fac parte dintr-o instituție prestigioasă, care le apără interesele și le oferă mediul cel mai potrivit pentru a se manifesta din punct de vedere profesional. Nu putem oferi soluții dacă nu ascultăm care sunt problemele. În acest sens, am lansat cu ceva timp în urmă platforma www.epuredanut.ro, iar comunicarea cu cei care au acceptat dialogul m-a făcut să definitivez planul managerial pentru funcția de rector, îmbunătățindu-l cu aspecte pe care nu aveam cum să le cunosc în prealabil. Primordiale pentru mandatul meu vor fi nevoile universitarilor, alături de implementarea unui învățământ centrat pe student și de creștere a vizibilității naționale și internaționale a instituției.

- Care este mesajul dvs. către elec-torat?

- Noua Lege a Educației Naționale le dă tuturor cadrelor didactice, atât cercetătorilor, cât și reprezentanților studenților dreptul de a-și manifesta opțiunea cu privire la cei care vor fi responsabili de viitorul universității noastre. Acest fapt atrage după sine o responsabi-litate deosebită, întrucât schimbarea, atât de dorită, nu poate fi înfăptuită decât prin prezența oamenilor la vot. După cum am mai spus, con-sider că nu ar trebui să confundăm alegerile din universitate cu cele politice. Nu promisiunile sunt importante, ci moștenirea pe care fiecare dintre noi, cei care candidăm, a lăsat-o în urma sa, pe funcțiile pe care le-a deținut, ca o dovadă certă a calităților manageriale. Pledoaria mea este semnată de fapte, nu de vorbe!

Comentează știrea

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
uoc
5 februarie 2012
epure rector

succes domnule decan speram sa reusiti sa ne scoateti din actuala mizerie. votati dan epure pentru rector.

profesorii din UOC
5 februarie 2012
Epure rector

Dle. Decan va dorim succes in campania electorala deoarece le-ati demonstrat tuturo ca sunteti cel mai bun

.........
5 februarie 2012
studentii din uoc

succes domule epure. speram sa ajungeti rector , sa stiti ca va bucurati de toata sustinerea noastra

PROFESORII DIN UOC
5 februarie 2012
epure RECTOR

SPERAM SA NE CONDUCETI DUMNEAVOASTRA . PROFESORII DIN UOC VA SUSTIN. MUPT SUCCES DOMNULE EPURE!

Universitatea Ovidius
5 februarie 2012
Habemus rector

Va dorim mult succes in campania electorala si sa promovati valorile tinerelor cadre didactice din universitatea in fruntea caruia o sa fiti cu siguranta

PEOPLE
5 februarie 2012
ESTE CEL MAI BUN!

speram ca uoc sa ajunga pe cele mai inalte trepte sub conducerea dvs. mult noroc. votati dan epure pentru o mai buna desfasurare a tuturor lucrurilor in uoc

studenti
5 februarie 2012
Epure noul rector al UOC

Dle. Epure,demonstrati-le celorlalti contracandidati ca sunteti cel mai bun,toate facultatile din UOC va sprijina.

cadrele didactice tinere din uoc
5 februarie 2012
va sustinem

speram ca dupa trecerea dumneavoastra la cirma universitatii , sa ne scoateti din anonimatul in care am fost tinuti de vechea conducere. VOTATI DANUT EPURE

Decan al Facultatii de Fizica,Prof. Mihai Girtu
5 februarie 2012
Epure favorit pentru rector al UOC

Dle. Profesor Epure,va doresc succes in functia pe care o sa o detineti dupa alegerile din 24 februarie.Facultatea de Fizica va sprijina in toate activitatile pe care o sa le desfasurati dupa alegerea in functia de rector al UOC.Va dorim succes

OUTSIDE
5 februarie 2012
EPURE RECTOR

DIN TOT CE AM CITIT IN PRESA , SI DUPA REALIZARI , SE VEDE DE LA 1 KM CA DAN EPURE ESTE CEL MAI BUN.

46 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Universitatea "Ovidius"/Dezbatere publică
Pagina a fost generata in 0.2865 secunde