"Vrăjitorul din Oz" e în drum spre Constanța

220

Articole recomandate

Cel mai dorit spectacol de teatru pentru copii, "Vrăjitorul din Oz", susținut de Teatrul Excelsior din București, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, mâine, de la ora 18.

Spectacolul face parte din Campania "Caravana cu povești", pe care "Un părinte mai bun" a demarat-o la nivel național și care își propune să aducă în viața copiilor și a părinților cele mai frumoase povești ale copilăriei, în cel mai frumos mod posibil - prin teatru, pentru că spectacolul este cea mai bună modalitate de a le deschide celor mici universul imaginației și de a se dezvolta, spre a deveni oameni deschiși, cu o cultură foarte bogată.

"Vrăjitorul din Oz" pus în scenă de Teatrul Excelsior București este o întâmplare cu muzică de Petre Bokor, după romanul omonim al lui Lyman Frank Baum, fiind destinată copiilor cu vârste între 3 și 12 ani. Este un spectacol unic, în care decorurile, jocul actorilor și muzica sunt pe aceeași linie, de excepție, astfel încât toți copiii și părinții gustă din plin întregul spectacol. Personajele sunt simpatice, povestea este cursivă și îi face pe copii să urmărească cu sufletul la gură derularea momentelor de pe scenă. Pantofii roșii ai lui Dorothy, costumașele șoriceilor veniți să-i dea o mână de ajutor fetiței, costumul Marelui Oz, toate colorate, atent concepute și frumos create, completează tabloul vesel al piesei.

Ca orice poveste, Vrăjitorul din Oz, le transmite copiilor o pildă la care să se gândească și când ajung acasă. Vor afla cât de importante sunt valori precum prietenia și dreptatea și vor descoperi noțiuni de o importanță covârșitoare ca iubirea, devotamentul, curajul, inteligența, speranța și priceperea.

Fiecare familie se va bucura de timp valoros petrecut împreună, pentru că vor avea prilejul să zâmbească și să se veselească, să se regăsească în personaje, să se transpună în cele preferate, conturând o poveste a lor, originală, personală. Și să-și creeze astfel amintiri pentru toată viața.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9691 secunde