Voucherele de vacanță ale profesorilor, în pericol. Nu ajung banii pentru a le da tuturor!

1970
Voucherele de vacanță ale profesorilor, în pericol. Nu ajung banii pentru  a le da tuturor! - voucheredevacanta-1520010362.jpg

Articole de la același autor

Toți angajații din sistemul de educație ar trebui să primească, anul acesta, vouchere de vacanță. Se pare însă că nu prea le-au ieșit socotelile celor de la Finanțe, căci banii alocați nu ajung pentru a acoperi tot personalul.

Reprezentanții Ministerului Educației Naționale, ai Ministerului Muncii și Justiției Sociale, ai Ministerului Turismului, precum și ai federațiilor sindicale FSLI și FSE "Spiru Haret" s-au reunit, în ultima zi a lunii februarie, pentru a discuta acordarea voucherelor de vacanță. Conform prevederilor Legii Bugetului de Stat pe anul 2018, suma alocată pentru vouchere este de 390 de milioane de lei, sumă calculată în funcție de posturi din învățământul preuniversitar.

Reprezentanții F.S.L.I. au atras atenția asupra faptului că, în conformitate cu Normele metodologice privind acordarea voucherelor de vacanță, aprobate prin HG 215/2009, voucherele trebuie acordate tuturor salariaților indiferent de timpul de muncă efectuat. În aceste condiții, însă, suma de 390 milioane lei este insuficientă.

Cei de la Ministerul Educației s-au angajat că vor cere lămuriri la Ministerul Finanțelor privind modul cum au calculat bugetul, dar și clarificări referitoare la cine poate beneficia de aceste vouchere.

"Trebuie lămurit care este perioada pentru care se acordă în 2018 indemnizația de vacanță sub formă de vouchere, dacă personalul cu contract de muncă pe perioadă determinată sau cei cu timp parțial de muncă primesc același cuantum de 1.450 de lei, dacă salariații cu contract de muncă suspendat beneficiază și ei, dar și cum se procedează în situația în care un salariat nu dorește să beneficieze de această indemnizație, dacă o poate refuza și care este procedura", au explicat reprezentanții FSLI.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.9772 secunde