Vlad Voiculescu, despre decizia deschiderii școlilor: O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog

415
Vlad Voiculescu, despre decizia deschiderii școlilor: O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog - vladvoiculescu-1612208164.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, evită să se pronunțe asupra posibilității deschiderii școlilor în 8 februarie, când începe semestrul al doilea al anului școlar, în condițiile în care decizia urmează să fie luată mâine. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea ieri că decizia depinde de Ministerul Sănătății.


„Nu pot să mă pronunț în momentul ăsta. O să evit să mă pronunț. Întrebați-mă altceva, vă rog”, a fost răspunsul lui Vlad Voiculescu, întrebat, la B1 TV, în legătură cu decizia care va fi luată mâine.


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea duminică la Digi24 că decizia de deschidere sau închidere a școlilor nu este luată de Ministerul Educației, ci este de competența Ministerului Sănătății.


„Nu Ministerul Educației are competența să se pronunțe asupra gestionării riscului de transmitere a virusului, dar cei care au competența să se pronunțe au spus în data de 14 ianuarie că acest risc este gestionabil. Nu poate fi eliminat în mod complet, dar poate fi gestionabil”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Scenariul hibrid este eliminat din opțiunile sistemice, dar nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă și trebuie să aibă acces la învățătură, a arătat ministrul Educației.


„Ne dorim revenirea la normalitate, iar normalitatea nu prevede modalitatea de a alege fără motiv” în ce fel se desfășoară cursurile, a subliniat ministrul. „Înainte de februarie 2020 nu exista posibilitatea de alegere fără motive. Exista posibilitatea de a sta acasă pe motive medicale”, a punctat Sorin Cîmpeanu.


Decizia privind modul în care se vor desfășura cursurile începând din 8 februarie urmează să fie luată marți, împreună cu președintele Klaus Iohannis, potrivit premierului Florin Cîțu.


„Vom avea mâine toate informaţiile şi pe baza acestor informaţii vom lua decizia. Din ce vedem, evoluţia este constantă, nu avem o îmbunătăţire fantastică de acum două săptămâni, dar nu avem nicio înrăutăţire, deci suntem oarecum pe un platou. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a spus Cîţu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.468 secunde