Vitraliul lui Cristian Anghelescu, expoziție inedită la Muzeul de Istorie

261
Vitraliul lui Cristian Anghelescu, expoziție inedită la Muzeul de Istorie - expozitieinedita1-1569180080.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța găzduiește, timp de o lună de zile, o expoziție inedită de vitralii. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Dar Developtment din București, care invită publicul iubitor de frumos să admire lucrările din colecția "Glass Nouveau" - Vitraliul lui Cristian Florin Anghelescu, expuse la etajul al doilea al muzeului.
La confluența dintre artă și meșteșug, tehnica vitraliului în care sunt realizate oglinzile care alcătuiesc acestă expoziție, este în mare bazată pe experimentele continue ale autorului și pe creativitatea sa care a căutat îndelung modul ideal în care să se manifeste și în atelierul său din Orăștie, județul Hunedoara a creat brandul "Căsuța cu Vitralii". 


Asociația culturală Dar Development, care sprijină artele dar și demersurile care pun în valoare patrimoniul, a decis să se implice în promovarea acestei forme artistice care își are origini vechi, dar a cunoscut o interesantă revenire la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea prin curentul Art Nouveau, a cărui influență se regăsește în titlul expoziției. Putem întâlni influența acestui curent în multe dintre lucrările din expoziție, într-una din ele putem găsi chiar o temă din arhitectura clădirii emblematice a Constanței, Cazinoul, la acestea adăugându-se numeroase alte influențe de la baroc la pop-art-ul  anilor 70.


Expoziția care va putea fi vizitată până în 20 octombrie este însoțită de un interesant catalog realizat de Editura Dark Publishing. Lucrările prezentate se pot achiziționa și vor fi însoțite de un certificat de unicitate care va menționa și expozițiile din care au făcut parte.


Pentru că vitraliul este o tehnică rară, Cristian Anghelescu se bucură să o împărtășească și de aceea artistul s-a aflat la finele săptămânii trecute, la Colegiului Național de Artă "Regina Maria" și la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza", unde a făcut mai multe demonstrații ale tehnicii vitraliilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4014 secunde