„Viitorul omenirii pe Pământ şi în Cosmos”, în viziunea biologului Dan Răzvan Popoviciu

Marţi, 13 Aprilie 2021, 20:18
340
Din cauza pandemiei de coronavirus, Dan Răzvan Popoviciu, profesor la Universitatea „Ovidius” şi-a lansat ultima carte, online, pe contul de Facebook al Bibilotecii Judeţene „Ioan N. Roman”. Este vorba despre lucrarea „Lumi noi: Viitorul omenirii pe Pământ şi în Cosmos”. Autorul aduce în prim plan data de 12 aprilie 1961, care a rămas în istoria umanităţii drept momentul efectuării primului zbor spaţial cu echipaj uman, în persoana cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, eveniment care a deschis calea explorării spaţiului cosmic.

În onoarea acestei zile, Organizaţia Naţiunilor Unite a instituit, pe 12 aprilie, „Ziua internaţională a zborurilor cu echipaj uman în spaţiu”, pentru a promova explorarea spaţiului cosmic, în scopuri paşnice, în beneficiul umanităţii şi pentru a remarca importanta contribuţie a ştiinţei şi tehnologiei spaţiale în lumea de azi.

Într-un context favorabil explorării spaţiale, cadrul didactic vorbeşte despre misiunea de explorare a planetei Marte cu roverul Perseverance, care a ajuns pe suprafaţa planetei roşii, pe 18 februarie 2021. În această carte, tânărul biolog Dan Răzvan Popoviciu analizează soluţiile tehnologice pe care le-ar putea folosi exploratorii, în încercarea de a găsi noi zone locuibile, pe Pământ sau în spaţiul cosmic. El argumentează că „viitorul omenirii depinde de utilizarea în mod eficient, raţional şi durabil a resurselor Pământului, dar şi de continuarea expansiunii noastre dincolo de graniţele planetei, în sistemul solar şi dincolo de el”.Pagina a fost generata in 0.218 secunde