"Viitorul cântă bine!", la Constanța

314

Articole de la același autor

Primăvara reprezintă pentru artiștii Colegiului de Arte "Regin MariaȚ începutul unui nou semestru în care competițiile de gen abundă în oferte.

               Elevele secției Artă vocală- Canto clasic își fac tot mai des simțită prezența la concursurile de Interpretare vocală, de unde se întorc cu premii si aprecieri juste asupra muncii depuse alături de profesorii lor îndrumători.

            "Crai Nou" este un concurs de interpretare vocală ce s-a desfașurat chiar în perioada vacanței intersemestriale, la Brașov, fiind prezidat de binecunoscuta soprană Felicia Filip. Cele două elevele participante la această competiție, Claudia Marinescu ( clasa a XII a – prof. coord. Roxana Băluță ) si Ana Maria Soponaru ( clasa a XI a – prof coord. Laura Eftimie) au avut parte de concurență serioasă, ambele reușind sa obțină premiul III acompaniate de pianista Crimhilda Cristescu din București.

            Au urmat două concursuri importante in București "Victor Giuleanu" care s-a desfășurat la Liceul de muzică "George Enescu" si "Revelația vocilor" organizat la Școala de muzică nr 3, având în juriu profesori de canto de la Liceul de muzică "Dinu Lipatti". Minivacanța artistică a avut un rezultat mult așteptat, elevele participante reușind să facă față cu brio emoțiilor și sa obțină din nou premii deosebite.  Claudia Marinescu ( clasa a XII a – prof. coord. Roxana Băluță )  Premiul III la "V. Giuleanu" si Premiul I la "Revelația vocilor", Ana Maria Soponaru ( clasa a XI a – prof coord. Laura Eftimie) Premiul III la "V. Giuleanu" si Premiul I la "Revelația vocilor", Andra Maria Ilie-Barangă Premiul I la "Revelația vocilor" (clasa a X a  prof. coord. Lucia Mihalache), Cristina Geleanu- Premiul II la "Revelația vocilor" (clasa a X a  prof. coord. Roxana Băluță). Elevele au fost acompaniate la pian, cu multă măiestrie și dăruire de prof. Marta Claudia Băceanu Tudor din București.

         Trebuie meționați și profesorii pianiști corepetitori cu care elevele au lucrat la clasă Ioan Caruțiu, Sabina Oprea, Luca Matei, care și-au adus alături de profesoarele de canto Roxana Băluță, Laura Eftimie, Lucia Mihalache un aport considerabil din punct de vedere artisitic. Viitoarele concursuri, dar si Olimpiada Națională de Muzică se apropie cu pași repezi, astfel că munca în echipă va continua cu și mai mult interes.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8559 secunde