Viitorii constructori de avioane și elicoptere, în concurs la Constanța. Începe finala CanSat 2018

202
Viitorii constructori de avioane  și elicoptere, în concurs la Constanța. Începe finala CanSat 2018 - fotofondviitoriiconstructorijpeg-1525277613.jpg

Articole de la același autor

Nouă echipe de elevi de liceu participă, zilele acestea, la finala Competiției Naționale CanSat 2018. Evenimentul face parte din calendarul ESERO România, un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în parteneriat cu Agenția Spațială Română (ROSA). Ediția de anul acesta este organizată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța, în colaborare cu Aeroportul Internațional "Alexandru Podgoreanu" Tuzla.

Festivitatea de deschidere a concursului și prezentarea echipelor vor avea loc, astăzi, de la ora 14.30, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța. Sateliții CanSat vor fi lansați, vineri, 4 mai, la ora 11.00, pe Aeroportul Internațional "Alexandru Podgoreanu" Tuzla, de la o altitudine de 1.000 de metri. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, tot la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", între orele 14.00 și 19.00.

Vor intra în competiție echipa "Sincron", a Colegiul Tehnic "Ion Creangă" din Târgu Neamț, coordonată de prof. Gheorghe Sauciuc, echipa "Tomis 4" de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța, coordonată de prof. Ion Băraru, echipa "Carmen Sylva 3: Inspiration" de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" din Eforie Sud, coordonată de prof. Florin Constantin Șerbu, echipa "IVEX" ("Ienăchiță Văcărescu Explorers") de la Colegiul Național "Ienăchiță Văcărescu" din Târgoviște, coordonată de prof. Mihaela Voiculescu, echipa "Thunderbolt" de la Colegiul Național de Informatică "Matei Basarab" din Râmnicu-Vâlcea, coordonată de prof. Emilia Radu, echipa "Flying Bots", CoderDojo Timișoara @Startup Hub (Moisil), Timișoara, coordonată de prof. Radu Ticiu, echipa "Team eXplorers" de la Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" din Copșa Mică, coordonată de prof. Denis Adrian Berger, echipa "Mikó18 - CanSat" de la Liceul Teoretic "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe, coordonată de prof. Maria Petõ, și echipa "Canescent" de la Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu" din București, coordonată de prof. Ioana Stoica.

O provocare pentru elevi

"Competiția CanSat este o simulare a unui satelit integrat în volumul și forma unei doze standard de băuturi răcoritoare. Provocarea pentru elevi constă în includerea tuturor subsistemelor majore ale unui satelit - cum ar fi alimentarea cu electricitate și comunicațiile - într-o doză de răcoritoare cu un volum de 330 mililitri", explică inspectorul școlar general prof. Gabriela Bucovală.

CanSat-ul va fi lansat de la o altitudine de aproximativ un kilometru, va trebui să îndeplinească o misiune și să aterizeze în condiții de siguranță. Proiectele selectate pentru ediția din acest an vor fi lansate cu ajutorul unui avion. Înainte de lansare, CanSat-ul pregătit de fiecare echipă va trece printr-o inspecție tehnică ce va determina dacă acesta întrunește condițiile impuse pentru dimensiune, greutate, comunicații radio și parașută.

Echipa câștigătoare a competiției naționale se va califica direct în finala Competiției Europene de CanSat 2018, organizată de Agenția Spațială Europeană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3628 secunde