Video VIDEO. Lumea muzicii, în doliu. A murit legendarul bluesman B.B. King

108
VIDEO. Lumea muzicii, în doliu. A murit legendarul bluesman B.B. King - bbking11024x1024-1431686794.jpg

Articole recomandate

Legendarul bluesman B.B. King, 89 de ani, a murit joi, 14 mai 2015, la reședința sa din Las Vegas, conform unui comunicat al avocatului său, informează Yahoo! News care preia o informație Associated Press.


Celebrul muzician Riley B. King, cunoscut de majoritatea iubitorilor de muzică sub numele de B.B. King, a reprezentat chiar definiția bluesului, a influențat generații de muzicieni, a vândut milioane de discuri în întreaga lume și face parte din Blues Foundation Hall of Fame și Rock and Roll Hall of Fame.






(foto: Reuters - Agerpres)




B.B. King s-a născut pe 16 septembrie 1925, în Mississippi. În 1947 a plecat la Memphis pentru a-și construi o carieră în muzică. A fost găzduit de vărul său Bukka White, unul dintre cei mai buni cântăreți de blues la vremea sa, care l-a și inițiat în arta bluesului, conform site-ului www.bestmusic.ro.

Prima apariție a fost în 1948, când a cântat la un post de radio din Memphis. Acest prim contact cu publicul larg a fost un succes, fiind urmat de mai multe invitații la radio și apoi de o emisiune — ''King's Spot'' — care a devenit foarte populară. Riley B. King avea nevoie de un nume mai potrivit cu ceea ce făcea la radio, așa că a primit pseudonimul Beale Street Blues Boy. Acesta a fost mai apoi scurtat la Blues Boy King, care în cele din urmă a devenit B.B. King.






După ce a lansat hit-ul ''Three O'Clock Blues'' (1951), muzicianul a început să organizeze turnee naționale. În 1968, a cântat la Festivalul Newport Folk și la Bill Graham's Fillmore West alături de artiști rock contemporani care l-au idolatrizat. În 1969 a fost ales de membrii Rolling Stones să cânte în deschiderea a 18 concerte susținute de trupă în America.

B.B. King a fost introdus în Blues Foundation Hall of Fame în 1984 și în Rock and Roll Hall of Fame în 1987. Tot în 1987 a primit Premiul Grammy pentru activitatea depusă de-a lungul timpului. A devenit un model pentru artiști ca Eric Clapton, George Harrison sau Jeff Beck, potrivit bestmusic.ro.


Între piesele sale cu cel mai mare succes în topuri se numără: ''Three O'Clock Blues'', ''You Don't Know Me'', ''Please Love Me'', ''You Upset Me Baby'', ''Sweet Sixteen, Part I'' sau ''Don't Answer The Door, Part I''.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Mai 2015
Stire din Cultură-Educație : Omul care a schimbat lumea a MURIT
Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Eveniment : A murit Zeul Neptun!
Pagina a fost generata in 0.4381 secunde