Viața scenografului Eugenia Tărășescu-Jianu, cuprinsă într-o carte

Duminică, 16 Septembrie 2018, 16:56
333
Duminică, 23 septembrie, începând cu ora 12.30, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de mare" va găzdui lansarea volumului "Eugenia Tărășescu-Jianu, scenograf", coordonat de teatrologul Anaid Tavitian. Cartea-album cuprinde în paginile ei o mulțime de interviuri, cronici, scrisori de suflet din partea regizorilor colaboratori și foarte multe și frumoase imagini din spectacolele create de scenograful Eugenia Tărășescu-Jianu.

Constănțeancă get-beget, Eugenia Tărășescu-Jianu a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București, Facultatea de Arte Decorative, secția Scenografie, în anul 1969. Din acel moment, până în 1999, ea a fost scenograf la Teatrul Dramatic din Constanța. Un timp a fost scenograf la Teatrul "Fantasio", urmând ca, între anii 1994-2009, să fie scenograf la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski".

Membră UNITER (Uniunea Teatrală din România), Eugenia Tărășescu-Jianu este scenograful care de-a lungul anilor a creat decoruri și costume pentru toate genurile de spectacol: teatru, teatru de păpuși, balet, operă, operetă, revistă.

În prezent, ea colaborează cu instituțiile de spectacol din Constanța, dar și din țară. 

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2969 secunde