Veste neplăcută pentru profesori. Simulările se vor suprapune

2075
4
Veste neplăcută pentru profesori. Simulările se vor suprapune - fondvesteneplacuta-1484059691.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă elevii constănțeni se bucură în continuare de o vacanță surprinzător de prelungită, trebuie să le aducem la cunoștință că testările bat la… geam, fostul ministru al Educației Mircea Dumitru semnând un ultim ordin privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat național în anul școlar 2016-2017. 


Prin Ordinul 3004 din 4 ianuarie 2017, se stabilesc disciplinele la care se vor organiza simulările, calendarul probelor scrise, precum și conținuturile pentru fiecare disciplină. 


Una dintre noutățile din acest an - care nu îi va bucura deloc mai ales pe profesorii de limba română și matematică de la liceele cu gimnaziu - este aceea că simulările probelor scrise pentru Evaluarea Națională se suprapun cu cele ale probelor pentru examenul de Bacalaureat, conform calendarului aprobat. 


Așadar, pe 13 martie este programată proba scrisă la Limba și literatura română atât la clasa a VIII-a, cât și la a XII-a, pe 15 martie fiind programată Matematică la gimnaziu și proba obligatorie a profilului pentru liceeni. În data de 17 martie, va avea loc ultima simulare scrisă a probei E)d) (bacalaureat) - proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a).


 În ultima zi din martie, se vor afișa rezultatele. 


E bine de știut că modelele de subiecte elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare au fost deja publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro. 


Părinții le consideră inutile 


Anul trecut, în luna martie, când dădeam publicității rezultatele simulării, care erau dezastruoase - la clasa a XI-a doar 20,94% din elevi au luat note peste 6, iar la clasa a XII-a - 34,90 au luat note peste 6, dar s-au înregistrat o notă de 10 la Limba română, cinci note de 10 la matematică, 21 de note de 10 la Istorie - părinții comentau supărați. 


"Dăm bani pe meditații fiindcă la școală nu fac nimic. Copiii nu sunt proști, proști sunt profesorii. În clasa fiului meu, doar patru copii au luat note de trecere. Ce faceți cu acei profesori? Îi mai țineți mult? Nu-i verifică nimeni?". Iar un alt părinte se întreba: "De ce nu dați cărțile pe față? Spuneți liceele unde profesorii nu-și fac orele!". 


Pe de altă parte, din discuțiile purtate cu profesorii, marea majoritate își doresc ca și anul acesta lucrările elevilor de la examenele naționale din vară să fie corectate în alte județe, așa încât să nu mai planeze asupra lor niciun fel de suspiciune. 


Comentează știrea

Opus
11 ianuarie 2017
Dei

o vacanta "surprinzator de prelungita".....bang. Si mai scri articole despre cultura-educatie.

Cetatean
11 ianuarie 2017
European

"Parintii considera inutile simularile." Adevarul e ca unii ajung la liceu cu foarte multe lacune. Cu elevi care abia stapanesc gramatica limbii romane sau tabla inmultirii nu parcurge nici un profesor programa de liceu . S-au compromis si profesorii intr-un hal, acum culeg roadele. Finantarea per elev, catedrele prof., compromisurile si implicarea parintilor in mod ilicit pentru "binele copilului" sunt cateva din motivele pentru care invatamantul este in situatia asta. Si cine vreti sa puna piciorul in prag? Dragnea si ceata de hoti din parlament? Claus si martafoii din tabara opusa? Politica mizerabila din Romania a distrus si distruge in continuare societatea si invatamantul. Tara te vrea prost!

Cetatean
11 ianuarie 2017
European

https://www.youtube.com/watch?v=PNwYsR5GB5s

dana
11 ianuarie 2017
sunt irelevante

da, nu au nicio valoare. daca e sa invete, elevul invata oricum.poti sa-i dai 100 de simulari, daca nu invata nimik la ce il ajuta?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4902 secunde