Vara poveștilor eco. Copiii vorbesc despre reciclarea deșeurilor

214
Vara poveștilor eco. Copiii vorbesc despre reciclarea deșeurilor - varapovestiloreco-1596563490.jpg

Articole de la același autor

Copiii care obișnuiesc să recicleze deșeurile sau să le refolosească în mod creativ sunt invitați să îi inspire și pe alții, dar și să câștige premii. Patrula de Reciclare, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, lansează concursul "Vara Poveștilor Eco" – o competiție de mărturii video pentru copii și tineri implicați în protejarea mediului. Până pe 24 septembrie aceștia pot trimite organizatorilor un video de maximum un minut în care prezintă, cu exemple concrete, ce fac ca să fie "eco" în viața de zi cu zi – acasă, pe stradă sau în vacanță.

Cei interesați pot participa fie individual, fie în echipă. Filmele care respectă criteriile de eligibilitate vor intra într-o tombolă cu premii, la sfârșitul lunii septembrie. Concursul va acorda 10 premii individuale la categoria "Super Eco Story" și 3 premii de echipă la categoria "Super Eco Team".

"Mulți cred că un stil de viață responsabil față de mediu e prea complicat. Auzim des «nu are cine, la noi nu se face...» Este fie o scuză fie o percepție greșită. Copiii și tinerii au reușit să aducă, în școlile și în familiile lor, atâtea schimbări benefice. Încurajându-i să-și povestească experiențele concrete, într-un format care le este familiar, le apreciem inițiativele, și, în același timp, le dăm ocazia să arate că se poate. Concursul este un nou imbold, pentru comunitatea voluntarilor din program, să dea exemple despre cum ne putem «recicla» obiceiurile proaste și le putem transforma în obiceiuri bune, responsabile. În fond, copiii și tinerii sunt cei care vor trăi în lumea pe care o definesc acțiunile noastre, azi", a declarat Alexandra Arnăutu, directorul programului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3176 secunde