"Vaporul cu umor" se lansează, sâmbătă, la apă

321

Articole de la același autor

Clubul Umoriștilor Constănțeni lansează sâmbătă, 30 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, volumul colectiv "Vaporul cu umor", în paginile căruia cititorii vor putea găsi o mulțime de epigrame, fabule, poezii vesele, proză scurtă, dar și caricaturi. Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11.00. 


Cartea este un omagiu adus Șantierului Naval Constanța, care, în cei 125 de ani de existență, a construit și livrat 460 de nave cu o capacitate totală de aproape cinci milioane tdw, din care 92 de nave, totalizând peste două milioane tdw, pentru piața externă. La acestea se adaugă un volum uriaș de lucrări de reparații executate la peste 5.500 de nave. 


Volumul cuprinde lucrările a 21 de umoriști, toți autori consacrați în competițiile și festivalurile naționale, de unde s-au întors cu numeroase trofee: Traian Brătianu, Petru Brumă, Simona Callas, Claudia Croitoru, Loredana Florentina Dalian, Ananie Gagniuc, Constantin Gornea, Constantin Iordan, Liviu Kaiter, Leonte Năstase, Dan Norea, Violetta Petre, Aron Petru, Ana Ruse, Ion Ruse, Luminița Scarlat, Liliana Stoica, Ion Tița Călin, Ionuț Daniel Țucă, Gabriela Vlad și Roland Florin Voinescu. Coperțile sunt ilustrate de Marian Avramescu, caricaturist de renume național și internațional. 


"Este știut faptul că satira și umorul sunt lumina ce călăuzește popoarele rătăcite în bezna istoriei, hrană pentru suflet și minte, leacuri pentru rănile și bolile lumii, arme de temut împotriva prostiei, nedreptății și asupririi, marfă de preț și monedă universală de schimb. Pentru că sunt și o sursă inepuizabilă de energie, de-acum înainte vor trebui să pună în mișcare și vapoarele cu umor", au precizat reprezentanții Clubului Umoriștilor Constănțeni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3884 secunde