„Vaccinare şi testare pentru învăţare!”. Dezbatere publică, la Universitatea „Ovidius”

521
„Vaccinare şi testare pentru învăţare!”. Dezbatere publică, la Universitatea „Ovidius” - vaccinaresitestare-1619360806.jpg

Articole de la același autor

Universitatea „Ovidius” din Constanţa va găzdui, luni, 26 aprilie, un eveniment de promovare a campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare”. La acţiune şi-a anunţat prezenţa secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, prof. Sorin Ion, care se va alătura inspectorului şcolar general din Constanţa, prof. Sorin Mihai, prefectului judeţului Constanţa, Silviu Iulian Coşa, reprezentanţilor Primăriei Constanţa, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Comitetului Judeţean al Părinţilor Constanţa şi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar. De asemenea, reprezentanţii tuturor unităţilor şi instituţiilor de învăţământ din judeţ vor participa online la eveniment, pe platforma Microsoft Teams.


Scopul campaniei „Vaccinare şi testare pentru învăţare” este acela de a informa elevii, cadrele didactice şi părinţii cu privire la importanţa şi necesitatea diminuării efectelor pandemiei de COVID-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învăţământ şi testarea elevilor şi a angajaţilor din sistemul de educaţie, în cazul prezentării unor simptome specifice şi a situaţiilor în care au fost contacţi ai unor cazuri confirmate de infectare.

Conform datelor centralizate de DSP Constanţa, până în prezent, aproximativ 18% din cetăţenii judeţului au primit prima doză de vaccin, iar alţii 8% au fost imunizaţi după rapel şi se estimează că în privinţa populaţiei şcolare, a studenţilor şi cadrelor didactice procentul este mult mai mare, având în vedere faptul că pentru aceştia au fost create fluxuri speciale de vaccinare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3447 secunde