Vaccinare în şcoli şi universităţi. Părinţii trebuie să îşi dea acordul pentru minori

324
Vaccinare în şcoli şi universităţi. Părinţii trebuie să îşi dea acordul pentru minori - fondvaccinare1-1631112625.jpg

Articole de la același autor

Elevii din şcoli gimnaziale şi licee, precum şi studenţii vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19 în unităţile de învăţământ pe care le frecventează. Părinţii îşi vor putea da acordul şi pot descărca formularul online, pentru a-l semna.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, marţi, 7 septembrie, că, începând de săptămâna viitoare, va fi demarată o amplă acţiune de administrare a serului în instituţiile de învăţământ preuniversitar şi universitar, care va dura două luni. Campania va debuta pe 13 septembrie în şcoli şi licee şi pe 1 octombrie în universităţi, pentru administrarea primei doze de vaccin. Apoi, la intervalul stabilit, în aceeaşi manieră, va fi organizat şi rapelul.

Vaccinarea va fi realizată fie cu echipe mobile puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică, fie prin cabinetele medicale proprii ale unităţilor de învăţământ. De asemenea, mai există posibilitatea ca unele şcoli să fie arondate la centrele de vaccinare din apropiere. În ce priveşte universităţile, acestea vor organiza cabinete de vaccinare în campusuri sau în alte spaţii adecvate acestei acţiuni.

„Ne dorim ca până la data de 10 septembrie spaţiile identificate să fie evaluate de specialişti din cadrul direcţiilor de sănătate publică pentru învăţământul preuniversitar şi până la sfârşitul lunii octombrie pentru învăţământul universitar pentru a se demara deja activitatea de organizare a cabinetelor de vaccinare şi a spaţiilor în care se vor derula vaccinările cu echipe mobile”, a precizat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, fiecare unitate de învăţământ trebuie să stabilească în timp cât mai scurt modalitatea prin care se va vaccina şi programul, în una sau mai multe zile pe săptămână. Programul va fi afişat în loc vizibil. „Copiii vor fi însoţiţi la vaccinare de către aparţinătorii adulţi, iar vaccinările se fac doar după exprimarea consimţământului. Formularul de exprimare a acordului poate fi descărcat anterior vaccinării. Este un link care va fi pus la dispoziţia tuturor şi se regăseşte pe platforma de vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare.

Dr. Valeriu Gheorghiţă susţine că, în prezent, aproximativ 500 de cabinete medicale şcolare îndeplinesc condiţiile pentru a înfiinţa un cabinet de vaccinare. Pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19 copiii cu vârste de minimum 12 ani. Aceştia pot primi unul dintre vaccinurile care sunt aprobate pentru administrare, respectiv vaccinul Cominarty, produs de compania BioNTech&Pfizer, şi Moderna, produs de compania Spikevax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2976 secunde