€ 4.7231
£ 5.2496
$ 4.2103

Vacanțe mai liniștite pentru copiii care nu se joacă în stradă

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 August 2015. Autor: Simona ANGHEL
Săptămâna aceasta, copiii aflați la Fundația „Giovanni Bosco” din municipiul Constanța au fost vizitați de polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, cu prilejul unei acțiuni cu caracter informativ preventiv realizată în colaborare cu colegii lor din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității.


Cu acest prilej, polițiștii rutieri le-au adresat atât copiilor, cât și cadrelor didactice câteva recomandări în vederea prevenirii implicării copiilor în accidente de circulație și asigurării unei vacanțe în deplină siguranță, amintindu-le cele mai importante reguli de circulație pe drumurile publice și totodată explicându-le că strada nu este un spațiu de joacă.


Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității le-au explicat copiilor aspecte legate de siguranța minorilor, precum și de prevenire a delincvenței juvenile, cum ar fi siguranța pe internet, anturaj, violență etc. 


Activitățile desfășurate se circumscriu în planul de măsuri „Litoral 2015”, Campania „Fii cu ochii pe bunurile tale”, Campania „Brățara de vacanță” și Campania „Alege Viața” și au avut ca scop creșterea gradului de informare a copiilor pentru reducerea riscului de victimizare a acestora.


În perioada următoare polițiștii vor continua să desfășoare activități informativ-preventive, atât în cadrul taberelor, cât și în locurile publice.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8557 secunde