Vă plictisiți acasă? Mergeți la Teatrul "Oleg Danovski"!

341
Vă plictisiți acasă? Mergeți la Teatrul

Articole de la același autor

Soliștii Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" vă propun sâmbătă, 9 februarie, de la ora 18.30, să le fiți alături pe parcursul a două ore, timp în care veți putea fi părtași la un eveniment deosebit, intitulat "L'heure d'or de Paris". Coregrafia acestui poem vocal- coregrafic este semnată de Horațiu Cherecheș, iar soliștii care vă vor încânta sunt Alina Mavrodin, Daniela Vlădescu, Marius Eftimie. Alături de ei se vor afla balerinii Adrian Mihaiu, Irina Ganea Mihaiu, Steward Doglas Callum, Lama Costa, Mizuki Kubota, Bogdan Bârsănescu, Mayz Takahashi, Mihai Pâslaru, Ryan Brown și Yuria Soeta.

"L’heure d’or de Paris" este construit pe simbolistica oglinzii, paravanului și a apei. Astfel, oglinda, fereastra spre lumea de dincolo, spre o realitate intangibilă, reprezintă arta în încercarea ei de a transcede spre realități în care am dori să ajungem, pe care dorim să le înfrumusețăm și pe care le bănuim fără sfârșit, asemănător orizontului nesfârșit din oglindă.

Duminică, 10 februarie, tot de la ora 18.30, constănțenii pot viziona celebra operă "Carmen" de Bizet. Regia artistică îi aparține Răsvanei Cernat, iar scenografia poartă semnătura binecunoscutei Eugenia Tărășescu Jianu.

Soliștii pe care îi puteți admira sunt: Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sârbu, Laurențiu Severin, Cristian Caragea. Conducerea muzicală este asigurată de Gheorghe Stanciu.

"Carmen" este o o operă compusă de Georges Bizet pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée. Premiera operei a avut loc la "Opéra Comique" din Paris, pe data de 3 martie 1875. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.261 secunde