"Vă place Brahms?", pe scena Teatrului "Oleg Danovski"

241

Articole de la același autor

Dragi constănțeni, vineri, 17 ianuarie, la ora 18.30 sunteți așteptați la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", la concertul simfonic "Vă place Brahms?", sub bagheta maestrului dirijor Florin Totan. Din program: Uvertura Tragica, op. 81, Variațiuni pe o temă de Haydn și  Simfonia nr. 4 în mi minor, op. 98. 


Johannes Brahms a fost un compozitor romantic german, care a trăit cea mai mare parte a vieții sale în Austria, la Viena. El a compus numeroase opere importante pentru orchestră, inclusiv patru simfonii, două concerte pentru pian, un concert pentru vioară, un dublu concert pentru vioară și violoncel și ampla lucrare "Un recviem german". 


De asemenea, Brahms a fost un compozitor prolific, compunând remarcabilele "Variațiuni", Variațiunile Paganini și Variațiuni după o temă de Joseph Haydn, alături de cicluri mai puțin cunoscute.


De asemenea, Brahms a compus și un mare număr de lucrări pentru ansambluri mici. Multele lucrări de muzică de cameră formează o parte din nucleul acestui repertoriu, aidoma muzicii sale pentru pian solo.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Octombrie 2019
Stire din Cultură-Educație : "Don Giovanni" vă invită la Operă
Pagina a fost generata in 0.4877 secunde