Va intra astăzi școala nr. 5 în casă nouă?

421
După doi ani de săpături și… tranșee, acum exact o săptămână a avut loc recepția lucrărilor la Școala nr. 5, lucrări ce păreau interminabile, din cauza "descoperirilor" făcute de-a lungul șantierului.

Elevii acestei școli ar trebui, teoretic, să înceapă astăzi cursurile într-o clădire nouă. Și nu pentru că așa vrem noi, ci pentru că orice bun gospodar n-ar dormi noaptea să știe că poate intra într-o așa mândrețe de instituție.
Cu toate că a încercat să ne contrazică vehement, afirmând că anul școlar a început bine mersi și pentru elevii de la Școala nr. 5, orele desfășurându-se în condiții foarte normale, prof. Gabriela Cucu, catedra de limba română, n-a făcut decât să salveze niște aparențe. Oare cât de normal ar părea să faci cursuri în niște pseudo-clase în care, spre exemplu, stau, pline de praf, claie peste grămadă băncile sau să rulezi orarul pe trei schimburi? Veșnic ni s-a adus drept contraargument faptul că acolo s-au ținut cursurile Facultății de geografie… De prea bine or fi plecat studenții de acol!

"Chiar trebuie să ne mutăm luni?"
Grupuri sanitare nou-nouțe, săli de clasă mari, cu geamuri termopan și parchet laminat vor găzdui 325 de elevi care au învățat timp de doi ani în trei schimburi și ai căror profesori, indiferent de anotimp, treceau strada de la cancelaria din subsolul școlii vecine spre clasă.
Nu știm dacă toate acestea constituie argumente destul de convingătoare pentru un manager de instituție care își dorește să scape de provizoratul unui birou de director, improvizat într-un subsol, cert este că ne așteptam ca personalul mobilizat pentru curățenia generală să fie mai numeros. La insistențele noastre legate de o eventuală inaugurare "fastuoasă" a renovatei Școli nr. 5, directoarea Drăguța Dascălu ne-a întrebat cine impune termenul de luni, 13 octombrie? "Chiar trebuie să ne mutăm luni?". Ba mai mult, după ce în ziarul din 24 septembrie scriam, conform afirmațiilor directoarei, că "se declară depășită de situație, dar, în același timp, și înlăturată de la orice discuție ar fi putut s-o privească direct, ca beneficiară a ceea ce promit constructorii a fi o unitate școlară de invidiat", acum ne-a arătat ce s-a realizat la insistențele ei "Și dacă ați știi cât mi-a luat să-i conving?!?".
Întâmplător, în ziua documentării noastre, prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", instituție ale cărei anexe de pe str. Nicolae Iorga au găzduit cancelaria Școlii nr. 5, s-a aflat alături de noi în vizita proaspăt renovatei școli. Și el nu încetează să spere că de astăzi, 13 octombrie, liceenii mirciști ar putea avea acces la laboratoarele ce au răspuns necesității de spațiu a "școlii-victimă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7414 secunde