Vă este "Dor de Basarabia"?

157
Vă este

Articole de la același autor

Muzeul Militar Constanța, împreună cu Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne, va organiza, în data de 23 martie, începând cu ora 12.00, la Palatul Copiilor, spectacolul-eveniment "Dor de Basarabia". Evenimentul are loc în contextul împlinirii, la data de 27 martie, a 100 de ani de la Unirea României cu Basarabia.

În cadrul manifestării, directorul Muzeului Militar din Constanța, prof. dr. Costin Scurtu, va face o prezentare despre uniformele Armatei Române din Primul Război Mondial, dar și momentele istorice ale realizării Unirii Basarabiei cu România de la 27 martie 1918.

În același timp, laureații MAI vor susține recitaluri muzicale și lirice, iar Liliana Cornilă-Licor și Mihai Trăistariu vor susține, alături de elevii lor, scurte momente muzicale. De asemenea, muzica militară a Forțelor Navale va prezenta un program muzical adecvat evenimentului.

Precizăm că Basarabia, așa cum fusese definită în cadrul administrației țariste în 1812, la Tratatul de la București, s-a constituit ca Republică Democrată Moldovenească la sfârșitul anului 1917, proclamându-și întâi autonomia în cadrul Republicii Ruse. Apoi, după Revoluția din Octombrie, a urmat independența față de Rusia bolșevică și, după câteva luni, la 27 martie 1918, a urmat unirea cu Regatul României, în cadrul căruia a fost constituită o provincie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5639 secunde