V-ați așezat comod în fotoliul de acasă? Acum dați start teatru!

453
V-ați așezat comod în fotoliul de acasă? Acum dați start teatru! - piesetsc1-1585922643.jpg

Articole de la același autor

Aveți chef de puțin teatru? Așezați-vă comod în fotoliul de acasă sau pe canapea și mutați-vă preț de două ore pe Facebook-ul Teatrului de Stat Constanța. Actorii instituției de cultură vor încerca să vă descrețească frunțile și să vă facă să râdeți, chiar dacă situația în care ne aflăm, la ora actuală, nu este deloc una bună. Cu toate acestea, încercați să uitați măcar o vreme de probleme și aduceți-vă aminte că este, totuși, week-end. Așadar, sâmbătă, 4 aprilie, ora 19.00, constănțenii pot viziona "Eutopia", un spectacol cu accente de musical, pe un text conceput de regizorul Yannis Margaritis după Aristofan. Piesa nu este recomandată minorilor, știut fiind faptul că Aristofan este, pe alocuri, licențios. Cu toate acestea, piesa este interactivă, spectatorii fiind invitați să voteze cu tabăra femeilor sau cu cea a bărbaților de pe scenă.

Distribuția este numeroasă, mai exact, 28 de actori. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame.

Cele cinci piese care stau la baza scenariului "Eutopia" sunt "Acharnienii", "Lysistrata", "Plutos", "Pacea" și "Adunarea femeilor", din ultimele două comedii folosindu-se doar câteva monologuri.

În ce constă acțiunea acestei piese? Un bărbat, Diceopolis, adică un bun cetățean, în limba greacă, încearcă să găsească o soluție personală la războiul civil, războiul peloponesiac dintre spartani și atenieni. "În acest fel, el încearcă să obțină o pace personală, pentru el și familia sa și își creează chiar propria famie-stat și face pace cu spartanii. Desigur, plătește pentru asta și încearcă să determine apoi alți cetățeni să-i urmeze exemplul", a declarat regizorul piesei, Yannis Margaritis.

Din distribuție fac parte: Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Adrian Dumitrescu, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Oana Cercel, Georgiana Rusu, Mihai Sorin Vasilescu, Iulian Enache, Ionuț Alexandru, Dan Cojocaru, Mirela Pană, Laura Iordan, Maria Lupu, Florina Stănculeț, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Iulian Enache, Nicodim Ungureanu etc.

Duminică, 5 aprilie, de la aceeași oră, pe scenă va urca "Billy Șchiopul", o piesă regizată de Vlad Massaci. Distribuția este alcătuită din actorii Nicodim Ungureanu, Vlad Bârzanu, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco.

Billy este, practic, schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu o totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. Regizorul a precizat că piesa pe care o vor juca actorii constănțeni în acest week-end este, de fapt, o comedie neagră, care, în fond, ne spune că nu cuvântul este cel care jignește, ci atitudinea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9336 secunde