Urmașii veteranilor de război și-au evocat părinții și bunicii

201
Urmașii veteranilor de război și-au evocat părinții și bunicii - muzeuldeistorie71461689067-1526642393.jpg

Articole recomandate

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat, zilele trecute, lansarea a două volume, "Bravii noștri veterani de război" și cel de-al V-lea volum "Eroul din familia mea", coordonate de profesorul Emil-Corneliu Ninu, președinte al Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria" – filiala Mangalia. Cei care au vorbit despre aceste lucrări au fost dr. Lavinia Dumitrașcu, dr. Sorin Marcel Colesniuc, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și colonelul Remus Macovei, președintele Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", filiala Constanța. Ei au vorbit despre războaiele poporului nostru, despre românii care nu s-au mai întors de pe front și despre cei care au avut norocul de a ajunge, din nou, acasă, la familie. 


Cu aceeași ocazie, profesorul Emil-Corneliu Ninu a dezvăluit sentimentele care l-au cuprins în elaborarea volumelor și a evocat amintiri despre tatăl său. Urmașii veteranilor au completat interviurile prezentate în carte de părinții lor, cu alte amintiri dureroase.
Prezentând volumele, care adună între coperțile lor vieți ale unor oameni care nu au ezitat să-și pună viața la dispoziția apărării țării, așa cum sunt mărturiile veteranilor și amintirile transmise prin urmași, vorbitorii și-au evocat părinții și bunicii, care au avut norocul să se întoarcă acasă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1206 secunde