Urmările concursului de directori: zeci de școli constănțene își aleg... șefii prin vot

Duminică, 20 Noiembrie 2016
11568
La aproape două luni și jumătate de la declanșarea primului concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, după opt ani de la ultima "rundă", județul Constanța contorizează câteva zeci de unități de învățământ rămase… în coadă de pește. 


Reamintim că la acest concurs s-au pus la "bătaie" 279 de posturi: 197 pentru directori și 82 pentru directori adjuncți, fiind depuse 238 de dosare. În proba scrisă au intrat 226 de candidați, dintre 30 au fost respinși și doi nu s-au prezentat. 
La finalul celei de-a doua runde, a evaluării CV-ului și a interviului, am mai numărat 42 de respinși. 


La întrebarea "Ce se va întâmpla cu unitățile fără conducere?", inspectorul general școlar Zoia Gabriela Bucovală a informat: "În conformitate cu art. 24 alin.(1) din Metodologia privind organizarea și desfă-șurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, pe posturile de director/director adjunct neocupate prin concurs se detașează în interesul învățământului cadre didactice propuse de consiliile profesorale ale unităților de învățământ respective". Adică, începând de astăzi și până pe 7 decembrie, obligatoriu în toate unitățile de învățământ amintite vor avea loc consiliile profesorale, la finalul cărora vor fi transmise propunerile supuse votului. 


Unitățile de învățământ constănțene care nu au nici director și nici director adjunct sunt Școlile nr. 43, 37, 33, 31, 23, 22, 14, iar din județ, Școlile nr. 2 și "Mircea Eliade" din Cernavodă, "Sfântul Andrei" din Mangalia, "Ion Ghica" din Tortoman, "A. Ghencea" din Săcele, Istria, Pantelimon, Pe-cineaga, Poarta Albă, Rasova, Vulturu, Liceele Tehnologice "Dimitrie Leonida", "Virgil Mad-gearu", Liceele Teoretice Bă-neasa și "Emil Racoviță" Techirghiol, Colegiul "Vasile Pârvan", Grădinițele "Licurici" Ovidiu, "Rița Gărgărița" Agigea, "Roboțel", "Căsuța de turtă dulce", "Lumea poveștilor", "Steluțele Mării", 45 și 53 - toate din Constanța, "Lucian Grigorescu" și "Ion Creangă" Medgidia, nr. 3 Mangalia, "Albatros" Năvodari. 


Acestora li se adaugă alte câteva unități care nu au director adjunct, printre care Colegiul "Mircea", Școlile "Dan Barbilian" sau "Nicolae Iorga", ori cele care au adjunct, dar nu au… "plin" cum ar fi Școlile nr. 8 sau nr. 29. 


Nu contestați nota colegului! 


Tot începând de astăzi, se pot depune contestațiile, în intervalul orar 8-16.30, iar pe 23 noiembrie, în intervalul orar 8-12. 
Contestația la proba de interviu, redactată conform unui model oferit de ISJ Constanța pe site-ul oficial, se depune la registratura inspectoratului școlar. 


Candidații sunt atenționați asupra următoarelor aspecte: nu pot contesta decât proba de interviu; în situația în care contestația este însoțită de alte documente, acestea nu vor constitui obiectul soluționării contestației; în situația în care au candidat pentru mai multe funcții, respectiv unități de învățământ, trebuie să depună câte o contestație separată pentru fiecare funcție, respectiv unitate de învățământ pentru care doresc să conteste punctajul obținut la proba de interviu; nu pot contesta punctajul obținut de alți candidați. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3239 secunde