UPDATE - Iată ce rezultate au obținut elevii din CONSTANȚA la Evaluarea Națională

2294
UPDATE - Iată ce rezultate au obținut elevii din CONSTANȚA la Evaluarea Națională - bac1372320545-1403858145.jpg

Articole de la același autor

UPDATE - 68,25 % dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională,astfel: 72,75 % la disciplina Limba și literatura română și 70,40 % la Matematică. 205 elevi auobținut nota 10 la Matematică și 12, la Limba și literatura română. Contestațiile vor putea fi depuse astăzi, 27 iunie 2014, în intervalul 16.00-20.00, launitatea de învățământ unde au fost susținute probele, urmând ca rezultatele finale să fie afișatepe 1 iulie. Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, în care media generală dela Evaluarea Națională din clasa a VIII-a are o pondere de 75%, iar media generală de absolvire aclaselor a V-a - a VIII-a, o pondere de 25%.Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: "Mulțumesc tuturorprofesorilor și directorilor implicați în desfășurarea Evaluării Naționale pentru organizareaimpecabilă a examenului și sunt convins că toți elevii care au învățat și au fost consecvenți peparcursul celor patru ani de studiu au reușit să obțină notele dorite."


Elevii de clasa a VIII-a vor afla astăzi rezultatele la testele naționale de limba română și matematică. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, primele rezultate pot fi anunțate pe site-ul Ministerul Educației, după care vor fi afișate listele și în unitățile de învățământ unde au fost susținute examenele.


Cele mai mari emoții sunt pentru notele de la limba română, acolo unde gradul de dificultate a fost destul de ridicat. Absolvenții de clasa a VIII-a nemulțumiți de punctaje pot face contestație tot astăzi, până la ora 20,00. Lucrările contestate vor fi recorectate între 28 și 30 iunie, când vor fi anunțate și rezultatele finale. 


Cuget Liber te ține la curent cu rezultatele testelor naționale și va publica, în timp real, lista cu notele obținute.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5636 secunde