UPDATE. Constanța a pierdut un om valoros. A murit prof. univ. dr. Ion Bitoleanu

2571
UPDATE. Constanța a pierdut un om valoros. A murit prof. univ. dr. Ion Bitoleanu - deces-1598510288.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, istoricul și universitarul Ion Bitoleanu a trecut la cele veșnice, lăsând în urma sa un gol imens. 


Distinsul dascăl a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, în anul 1960, ca șef de promoție, apoi a fost profesor de istorie (1960-1964) la Liceul "Mircea cel Bătrân" din Constanța, unde a fost și elev. Din anul 1964 a fost încadrat în învățământul superior, prima dată ca decan al Facultății de Istorie din Institutul Pedagogic Constanța, apoi timp de 25 de ani profesor universitar la Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", apoi la Universitatea "Spiru Haret", unde a deținut și funcția de decan al Facultății de drept și administrație publică Constanța.


De asemenea, cadrul didactic a predat la Facultatea de Istorie a Universității "Ovidius" din Constanța în perioada 1990-2003.


UPDATE: Prof. univ. dr. ION BITOLEANU, prietenul familiei mele de-o viață, profesorul meu și al multor generații de studenți ai Academiei Navale, ai Universității "Ovidius" și ai Universității "Spiru Haret" a plecat...Omul, istoricul Dobrogei și profesorul Ion Bitoleanu va rămâne, mereu, aici, în inima noastră! Doamne, ține-l aproape pe nea Nelu! Lavinia și Decebal Dumitrașcu


UPDATE: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța deplânge pierdea un vechi prieten și colaborator: prof. univ. dr. ION BITOLEANU, cercetător de primă mână al istoriei Dobrogei, autor de volume de referință, profesor al multor muzeografi și cercetători ai instituției, prezent, timp de decenii, la activitățile instituției noastre. Istoriografia Dobrogei este, din nou, în doliu! Dumnezeu să-l odihnească!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4344 secunde