O nouă șansă pentru liceeni

Universitatea "Ovidius" se pregătește pentru o nouă sesiune de admitere

524
Universitatea

Articole de la același autor



Nici măcar o săptămână nu a mai rămas până când tinerii care nu au avut șansa de a prinde un loc la facultate își pot încerca norocul din nou. După sesiunea din luna iulie, la Universitatea "Ovidius" din Constanța au mai rămas 156 locuri la forma de învățământ fără taxă și 1.944 la cu taxă, toate la studiile de licență. La acestea se adaugă alte 73 de locuri la masterat, la fără taxă și 1.464 cu taxă. 


În perioada 5-15 septembrie, la Universitatea "Ovidius", are loc perioada de înscrieri, susținere a probelor de concurs și înmatriculare pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ (IF, ID și IFR). Ziua de 15 septembrie este data limită de finalizare a înmatriculărilor pentru sesiunea septembrie, după care proaspeții studenți, din alte județe ale țării, își pot depune cererile pentru a prinde un loc la cămin. 


Pentru această sesiune de toamnă, sunt facultăți care nu au mai rămas cu niciun loc, după lupta aprigă din iulie, dar și facultăți care au pus la bătaie câteva locuri. Spre exemplu, la Facultatea de Litere, mai sunt 20 locuri, cele mai multe la specializarea Limba și Literatura Franceză-Limba și Literatura Modernă. La Teologie, bătălia se dă pe cele 21 locuri rămase neocupate la specializarea Muzică religioasă (21). Cea mai căutată a fost Teologia Ortodoxă Pastorală, aici nemairămânând decât un singur loc după sesiunea din vară. 


La Facultatea de Istorie și Științe Politice nu mai sunt decât patru locuri, în timp ce la Facultatea de Drept și Științe Administrative nu mai există niciunul. Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole se prezintă în fața absolvenților de liceu cu o ofertă de 15 locuri, cele mai multe la Horticultură (8). 


Nici la Educație Fizică și Sport nu mai aveți nicio șansă, întrucât oferta a fost epuizată deja. În schimb, mai aveți o șansă la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, dacă vă interesează acest domeniu. Aici, mai sunt valabile 18 locuri. Acestora li se adaugă alte cinci, la Facultatea de Matematică și Informatică și alte 17 sunt disponibile la Facultatea de Științe Economice, cele mai multe (15) fiind disponibile la specializarea Administrarea Afacerilor, în limba engleză. 


Așa cum era de așteptat, Facultatea de Medicină și Medicină Dentară și-au lichidat oferta încă de acum o lună. 
Dacă aveți înclinații spre marinărie, atunci vă puteți depune dosarul pentru cele 16 locuri vacante în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. O ofertă similară o are și Facultatea de Construcții (18 locuri). Alte 11 locuri mai sunt valabile la Facultatea de Arte și încă trei la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. 


XXX 
Pentru toate specializările, înscrierea candidaților la concursul de admitere se face între orele 9.00 și 17.00, în zilele lucrătoare, cu posibilitatea adaptării programului în funcție de necesitățile fiecărei facultăți. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.416 secunde