Universitatea "Ovidius" se implică în pregătirea liceenilor pentru Bac

484
Universitatea

Articole de la același autor

Din dorința de a se menține în topul celor mai populare instituții de învățământ superior din Dobrogea, conducerea Universității "Ovidius" invită liceenii la un program de meditații gratuite cu profesorii săi.

"Modelul" a fost demarat deja în Capitală, Academia de Studii Economice lansând viitorilor economiști invitația să participe la acest gen de lecții în perioada 9 februarie - 27 aprilie, după ce se vor înscrie în prealabil completând un formular special, disponibil pe site-ul facultății.

Spre deosebire de ASE, Universitatea "Ovidius" are în vedere chiar eliminarea dezastrului de la Bac. Așadar, elevii constănțeni de liceu din anii terminali se pot înscrie în programul de pregătire suplimentară al Universității "Ovidius" din Constanța în vederea susținerii examenului de Bacalaureat la următoarele discipline: matematică, limba română, economie, fizică, chimie. Ședințele de pregătire sunt gratuite. Înscrierile se fac online până la data de 15 martie, iar orarul cursurilor de pregătire se va afișa pe site-ul Universității în data de 16 martie. Înscrierea se face pe baza formularului tip postat la adresa http://www.univ-ovidius.ro/inscriere-meditatii/formular.html.

"În premieră, venim în întâmpinarea elevilor de liceu din anii terminali cu ședințe de pregătire susținute de profesorii uni-versității noastre. Mediul preuniversitar și mediul universitar trebuie să fie strâns legate între ele. Facilităm astfel un prim contact al elevilor cu mediul universitar.

Venim în sprijinul elevilor care doresc obținerea unor medii mari și pentru a preveni rezultatele slabe de la examenul de Bacalaureat. Totodată, acest program face parte dintr-un proiect amplu dedicat Ofertei Educaționale 2013 a Universității «Ovidius» din Constanța, iar promovarea performanței este unul dintre cele mai importante obiective ale noastre, prin atragerea unor viitori studenți de calitate", a declarat prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, rectorul Universității "Ovidius" din Constanța.

Până la aprobarea cifrei de școlarizare propuse spre aprobare Ministerului Edu-cației, pe site-ul oficial al Universității puteți găsi oferta educațională a celor 16 facultăți, la care se adaugă de anul acesta și Centrul de Formare și Dezvoltare Profesională Continuă. La cursurile postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă se pot înscrie numai absolvenți cu diplomă de licență sau echivalentă acesteia, indiferent de anul în care au obținut diploma respectivă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Când are loc Bac-ul olimpicilor
Miercuri, 16 Ianuarie 2013
Stire din Cultură-Educație : Activități la American Corner
Pagina a fost generata in 1.9937 secunde