Universitatea "Ovidius", la finalul unei premiere în matematică

1160
4
Universitatea

Articole de la același autor

În acest week-end, sunt programate ultimele activități din cadrul primului Colocviu de matematică româno-turc găzduit de Universitatea "Ovidius", la inițiativa Facultății de matematică și informatică, mai precis a lect. univ. dr. Denis Ibadula, un inimos universitar constănțean premiat, de altfel, și la nivel național.

La deschiderea evenimentului, inițiatoarea declara: "Cele două popoare au o istorie comună și ca urmare avem și o moștenire culturală comună. De-a lungul istoriei, sultanii Imperiului Otoman au venit împreună cu oștile lor să cucerească pământurile noastre. Astăzi noi am invitat matematicieni din Turcia de la universități și de la institute de cercetare să cucerim împreună matematica și suntem încântați ca prin acest colocviu să adăugăm un nou capitol relațiilor științifice și culturale dintre România și Turcia. Cu siguranță vom organiza și edițiile următoare".

Iar agenda evenimentului a cuprins, pe lângă dezbateri pe marginea celor mai actuale subiecte de cercetare din domeniul matematicii, și un show culinar "Turkish Culinar Show", realizat de doi bucătari din Turcia.

Facultatea de arte a Universității "Ovidius" a oferit, la rându-i, o seară românească invitaților de peste hotare, iar în acest week-end este programată o excursie la cele mai importante puncte arheologice și religioase ale Dobrogei.

Organizatorii și susținătorii primei ediții a colocviului sunt: Ali Bozcalișkan, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, lect. univ. dr. Denis Ibadula, prof. univ. dr. Constantin Popa, prorector Cercetare și Informatizare din cadrul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Muhammed Uludag, Universitatea Galatasaray Istanbul, prof. univ. dr. Agacik Zafer, American University of the Middle East, Kuwait. 

Comentează știrea

adevar
17 octombrie 2015
adevar

Romani spun la bordelele universitati

adevar
17 octombrie 2015
adevar

Ovidius nu este universitate este bordel.

Minciuna
17 octombrie 2015
Minciuna

Mai frustratule/frustration,pleaca in lumea ta...esti cu capul rau de tot...Un habarnist de tot rahatul lasa tu profii si du te la cretinii tai

stire
14 noiembrie 2015
realitate

totul pentru show-ul culinar!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Azi student, mâine specialist kinetoterapeut
Pagina a fost generata in 0.4873 secunde