Universitatea „Ovidius” deține cea mai mare populaţie europeană de Poecilia Wingei

1233
Universitatea „Ovidius” deține cea mai mare populaţie europeană de Poecilia Wingei - pesti-1618325410.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole (FSNSA) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) se mândrește, la ora actuală, cu cea mai mare populaţie europeană de Poecilia Wingei. Aceasta este o specie ecuatorială specială de peşte. Potrivit ș. l. dr. Marian Tudor, populaţia care numără astăzi câteva mii de exemplare este menţinută în patru bazine de 500 litri, într-unul dintre laboratoarele Facultății de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole (FSNSA) și provine din ultimele capturi efectuate între 1998 şi 2004, din mediul natural, înainte de extincție.

„Inițial, facultatea a deținut 30 de exemplare, oferite de un colecționar american, ce s-au înmulțit exponențial în condiții ideale de mediu. Această specie de pește prezintă caracteristici speciale, fiind foarte versatilă morfologic și adaptându-se rapid la orice variații de mediu, precum PH-ul apei sau apariția unor specii prădătoare în mediul de viață”, a declarat cadrul didactic.

Datorită schimbului de generații realizat foarte rapid, cercetătorii pot observa modificările evolutive în perioade scurte de timp, cu durată mai mică de un deceniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0914 secunde