Universitatea „Ovidius” deplânge trecerea în nefiinţă a prof. univ. dr. Petre T. Frangopol

Miercuri, 16 Decembrie 2020, 09:07
753
Comunitatea academică a Universităţii „Ovidius” din Constanţa deplânge pierderea unuia dintre cei mai valoroşi profesori ai judeţului Constanţa, prof. univ. dr. Petre T. Frangopol.

„Ne exprimăm regretul profund la vestea decesului omului de știință Petre T. Frangopol, cetățean de onoare al municipiului Constanța, membru de onoare al Academiei Române, secția de științe chimice, din anul 2012, membru în Comisia prezidențială pentru analiza și elaborarea de politici în domeniul educației și cercetării, în perioada 2002-2010 și fost consilier la Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară «Horia Hulubei».

Petre T. Frangopol a fost absolvent al Colegiului Național «Mircea cel Bătrân» din Constanța și este autor a peste 331 de lucrări științifice publicate în periodice românești și străine de specialitate, peste 150 fiind menționate de Science Finder, publicație a Societății de Chimie din America. Întreaga sa activitate prestigioasă i-a adus profesorului Frangopol numeroase premii, diplome și medalii, printre care: Premiul «Constantin Miculescu» al Academiei Române pentru cercetări în domeniul chimiei biofizice (1990), Diploma de onoare a Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară «Horia Hulubei» (2006) pentru contribuții deosebite în activitatea institutului, de la înființarea acestuia, Diploma de Profesor de Onoare a Universității de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca (2008) și Marea diplomă de onoare a Comisiei Naționale de Arheometrie (1997). Prin încetarea din viață a prof. Frangopol, comunitatea academică a pierdut un savant, iar Constanța unul dintre cei mai mari oameni de cultură care s-au născut și format în oraș. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, transmit reprezentanţii Universităţii „Ovidius”.Pagina a fost generata in 0.2835 secunde