Universitatea Ovidius. Concert de pian susținut de renumitele pianiste Milica Jelaèa Jovanoviæ și Marija Iliæ

133
Universitatea Ovidius. Concert de pian susținut de renumitele pianiste Milica Jelaèa Jovanoviæ și Marija Iliæ - pian-1470295306.jpg

Articole recomandate

Azi, în Aula Magna a Universității "Ovidius" din Constanța, în bulevardul Mamaia nr. 124, începând cu ora 18, va avea loc un concert susținut de renumitele pianiste Milica Jelaèa Jovanoviæ și Marija Iliæ, de la Universitatea Western Washington (WWU), respectiv Conservatorul Concordia din Statele Unite ale Americii. 


În program sunt incluse lucrări de Dvoøák, Brahms, Schubert, Schumann, Ligeti, Bolcom și Fauré. Intrarea este liberă.

Milica Jelaèa Jovanoviæ provine dintr-o familie de muzicieni profesioniști din Belgrad, Serbia, și a început să susțină recitaluri încă de la vârsta de opt ani. Recunoscută la nivel modial ca "un pianist energic și carismatic", a apărut pe scenă ca solist, de-a lungul timpului, cu Orchestra Simfonică "Whatcom", Orchestra Simfonică "Sioux City", Orchestra Simfonică RTV Belgrad, Orchestra Simfonică "Stanislav Binièki", Orchestra Barocă "Josip Slavenski" și Orchestra Simfonică WWU. Milica Jelaèa Jovanoviæ este profesor la Colegiul de arte plastice și interpretative din cadrul Universității Western Washington, Bellingham, Washington.

Marija Iliæ este o pianistă de origine sârbă. Aceasta este cunoscută în lumea muzicii ca fiind un "muzician clar și decisiv", "convingător" și "poetic", și a fost remarcată în cronicile New York Times pentru "intensitatea sa liniștită". Spectacolele sale includ recitaluri la Weill Recital Hall din cadrul Carnegie Hall, Clark Studio Theater din cadrul Licoln Center și la Merkin Hall. Marija Iliæ este profesor la departamentul de pian al Conservatorului Concordia, Bronxville, New York.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3705 secunde