Universitatea Maritimă și-a mutat cursurile în mediul online

377
Universitatea Maritimă și-a mutat cursurile în mediul online - universitateamaritimaconstanta2-1584137186.jpg

Articole de la același autor

Ultima instituție de învățământ superior care nu își suspendase cursurile, până la acest moment, era Universitatea Maritimă din Constanța (UMC). Din cauza situației de criză în care se află întreaga țară, în cursul zilei de ieri, 13 martie, rectorul acesteia, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait a decis să suspende activitățile didactice cu studenții, în contextul măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19. Prin urmare, începând de astăzi, 14 martie, cursurile se vor desfășura prin intermediul platformei UMC eCampus, care poate asigura accesul și interacțiunea completă în mediul online a studenților și cadrelor didactice folosind instrumente interactive de asistare a predării.


"Platforma UMC eCampus este o platformă dedicată, complet funcțională, utilizată deja cu succes în cadrul programelor de studii cu frecvență redusă, pentru completarea pregătirii studenților. Universitatea a alocat două zile pentru instruirea studenților de la formele de învățământ cu frecvență, care încă nu erau familiarizați cu instrumentele interactive disponibile pe platforma online. Prin urmare, de vreme ce universitatea dispune deja de o infrastructură de predare online complexă, s-a putut evita folosirea unor mijloace alternative, de compromis, de tip Facebook, Youtube, Webex sau a unor resurse externe clasice, de genul e-mail, rețele sociale sau mesagerie instantanee", a declarat rectorul.


Precizăm că platforma UMC eCampus pune la dispoziția studenților înregistrați cursuri, seminarii, lucrări de laborator și teme online. Se realizează, totodată, monitorizarea concretă a activităților, a studenților înregistrați care urmăresc cursurile, perioadele exacte în care s-au desfășurat acțiuni de predare sau temele transmise. 


La nivelul celor două sedii ale universității s-au instituit echipe pregătite să asigure suport IT, atât profesorilor, cât și studenților. Prin urmare, Universitatea Maritimă din Constanța își va putea continua activitatea în perioada de suspendare a cursurilor față în față, păstrând standardele de calitate specifice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4953 secunde