Universitatea Maritimă continuă să asigure procesul didactic

143
Universitatea Maritimă continuă să asigure procesul didactic - umc-1587549661.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța a participat ieri, 21 aprilie, la adunarea generală a Asociației Instituțiilor de Marină de la Marea Neagră (BSAMI). Asociația reunește universități maritime din România, Bulgaria, Georgia, Rusia, Turcia și Ucraina. În contextul restricțiilor impuse la nivel global de declararea pandemiei, întâlnirea reprezentanților instituțiilor membre s-a desfășurat în sistem online, prin utilizarea mijloacelor de comunicare digitale.


Pe ordinea de zi s-a aflat schimbul de bune practici în ceea ce privește organizarea cursurilor și examinărilor în regim online. Starea de urgență actuală a grăbit digitalizarea proceselor de învățământ și folosirea tehnologiilor moderne în scopul creșterii gradului de conectivitate în relațiile interinstituționale oficiale. Universitățile sunt astăzi obligate să țină pasul cu progresul tehnologic și să asigure procese didactice în deplin acord cu standardele de calitate impuse la nivel național și internațional.
S-au discutat, de asemenea, variate propuneri pentru viitoarele proiecte pe care membrii asociației le vor implementa în comun. O astfel de propunere ambițioasă vizează conectarea simulatoarelor și aplicațiilor virtuale într-o platformă de instruire aflată la dispoziția tuturor instituțiilor membre. Inițiativa este cu atât mai importantă, cu cât activitățile de pregătire practică și lucrările de laborator sunt limitate în contextul unui învățământ în regim online.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6423 secunde