Universitatea Maritimă are o nouă specializare

200
Universitatea Maritimă are o nouă specializare - specializareumcsursauniversitete-1599842989.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții de liceu pot opta, luna aceasta, la Universitatea Maritimă din Constanța pentru un nou program de studii de licență - Ingineria Sistemelor Electroenergetice. Astfel, în sesiunea de admitere de luna aceasta, care se va desfășura în perioada 11 - 30 septembrie, cei interesați pot opta pentru această nouă specializare.

„Studenții programului Ingineria Sistemelor Electroenergetice au posibilitatea de a se pregăti în domeniul ingineriei energetice, dobândind competențe în proiectarea, construcția, exploatarea, mentenanța, conducerea și planificarea activității din centralele electrice și nuclearoelectrice, din centralele bazate pe surse regenerabile de energie eoliană sau ferme marine. De asemenea, studenții acestui program de studii pot activa, pe viitor, în sistemele de transport și de distribuție a energiei sau de digitalizare a sectorului energetic”, a declarat rectorul instituţiei de învăţământ, prof. univ. dr. ing. Violeta Ciucur.

Aceasta a precizat că pregătirea studenților se realizează în laboratoare care dețin echipamente de ultimă generație, tehnică de calcul, multimedia și acces la internet. Ca urmare, studenții vor avea, astfel, multiple posibilități de afirmare și vor putea beneficia de burse de la bugetul de stat, de stagii de pregătire practică, precum și de burse de mobilitate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3509 secunde