Universitatea "Andrei Șaguna" îi decernează titlul de Doctor Honoris Causa lui Valer Dorneanu

194
Universitatea

Articole de la același autor

Președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, va primi, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității "Andrei Șaguna", alăturându-se astfel numeroaselor personalități care au primit din partea universității această recunoaștere a valorii excepționale de-a lungul timpului.

Fiind specializat în probleme de tehnică legislativă, experiența și competența sa l-au acreditat ca membru în Comisia juridică și constituțională din cadrul Consiliului Provizoriu de Uniune Națională (CPUN), apoi consilier pe probleme de legislație la Președinția României, între 1990 și 1992.

Apoi, Valer Dorneanu a fost ulterior ministru pentru relația cu Parlamentul în Guvernul Văcăroiu și președinte al Consiliului Legislativ, numit de parlament. El a îndeplinit două mandate de parlamentar, în primul mandat ocupând, timp de patru ani, funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În al doilea mandat a fost președinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, în primii doi ani ai mandatului și vicepreședinte al Camerei Deputaților, în următorii doi ani. De asemenea, el a fost adjunct al Avocatului Poporului timp de trei ani, iar în 2013 a fost desemnat ca judecător la Curtea Constituțională a României. În iulie 2016 a fost ales președinte al acestei instituții, pentru alți trei ani.

Activitatea sa didactică în învățământul superior a început din 1999 și continuă și în prezent, cu susținerea unor cursuri în domeniile sale de specializare - drept parlamentar, tehnică legislativă și dreptul muncii. Opera de cercetare a profesorului universitar Valer Dorneanu este și ea considerabilă: 16 monografii, precum și peste 60 de articole, studii și comunicări științifice publicate în reviste de specialitate sau susținute în cadrul unor manifestări naționale și internaționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.3855 secunde