Universitatea "Andrei Șaguna" aduce în dezbatere libertatea de expresie

147

Articole de la același autor

Universitatea "Andrei Șaguna" continuă seria manifestărilor dedicate problemelor grave și intens controversate care preocupă lumea contemporană.


La începutul lunii februarie, personalități ale științelor juridice au dezbătut împreună cu studenții și profesorii șaguniști, în cadrul unei mese rotunde, problema securității naționale și a libertăților individuale, iar în cursul săptămânii trecute s-au purtat discuții în jurul unui subiect la fel de fierbinte, intens dezbătut în comunitatea internațională: libertatea de expresie și limitele ei. 


Dezbaterile asupra temei au debutat cu workshopul "Libertate de exprimare vs. fundamentalism religios", ai cărui protagoniști au fost elevi ai Liceului Teoretic "Traian", studenți șaguniști și profesori din cele două instituții de învățământ. La final, prof. Constantin Caracoti, directorul liceului, a apreciat inițiativa universității șaguniste, nivelul și calitatea dezbaterii, concluzionând: "Indiferent de ce se întâmplă, valorile noastre nu se vor schimba pentru că noi credem în libertatea de expresie și libertatea religioasă, dar în limitele care țin de civilizație, cu respect pentru valorile culturale și spirituale ale celui de lângă noi, ale fiecărei nații". 


Problema dreptului la libera exprimare a fost readusă în discuție sub genericul "Umorul și libertatea de expresie, cu prilejul unei alte întâlniri cu scriitori, membri ai Clubului Umoriștilor Constănțeni și ai Cenaclului literar "Mihail Sadoveanu", organizată la sediul Universității. Alături de oamenii de litere s-au aflat membri ai Asociației Culturale Pro Basarabia și Bucovina și invitații acestora, elevii olimpici ai Liceului din Căușeni (Republica Moldova), conduși de inimosul profesor Valeriu Ostaș, director al Casei Limbii Române, din aceiași localitate.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5698 secunde