Universitatea "Andrei Șaguna" premiază excelența studenților într-un proiect european

91
Universitatea

Articole de la același autor

Mâine, Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța organizează, în Aula Magna, conferința finală a proiectului "Rețeaua de practică economică – CAREER.HUB, POSDRU/161/2.1/G/139064", proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 2 "Corelația învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii", Domeniul major de intervenție 2.1. "Tranziția de la școală la viața activă", în baza contractului de finanțare POSDRU/161/2.1/G/139064.

Proiectul CAREER.HUB, derulat pe parcursul a 20 de luni de Universitatea "Andrei Șaguna" și Asociația "Marketer Club", a fost conceput ca un program în care potențialii angajatori au fost implicați în mod direct și activ la pregătirea și instruirea viitorilor absolvenți, aceștia familiarizându-se cu rigorile și cultura organizațională specifică unei companii. Studenții economiști ai universității au beneficiat în cadrul proiectului de consiliere profesională pentru inițierea și dezvoltarea carierei, stagii de practică în cadrul diferitelor organizații din zona de implementare, informații cu privire la carieră și specificul posturilor în cadrul diferitelor categorii de angajatori din regiunile Sud - Est și București - Ilfov, workshop-uri de informare și vizite tematice, precum și de dezvoltarea soft skills (comunicare, managementul timpului, managementul conflictelor, lucrul în echipă).

Modelul CAREER.HUB asigură un avantaj durabil studenților Universității "Andrei Șaguna", aceștia conștientizând că succesul și viteza de inserție în piața muncii depind, în mod esențial, de dobândirea unei experiențe practice, de capacitatea de a comunica și de a se integra în echipe, precum și de capacitatea de a aplica conceptele teoretice la situații reale.

Cel mai important rezultat al CAREER.HUB se concretizează prin punerea la dispoziția companiilor unei forțe de muncă superior calificată, crescând absolvenților șansele de reușită pentru găsirea unui loc de muncă.

La evenimentul care marchează încheierea proiectului vor participa beneficiarii proiectului - studenți și absolvenți ai specializărilor economice de la Universitatea "Andrei Șaguna", experții Universității "Andrei Șaguna" și ai partenerului, precum și reprezentanți ai companiilor și instituțiilor constănțene, cu ajutorul cărora universitatea a dezvoltat Rețeaua de practică economică.

Conferința va prilejui o evaluare a rezultatelor, colectarea feed-back-ului din partea grupului țintă și a partenerilor, precum și reiterarea importanței stagiilor practice pentru definirea carierei.

Pentru succesul obținut în activitățile proiectului și pentru calitatea stagiului de practică absolvit, 110 studenți, dintre cei 355 de beneficiari ai proiectului, vor primi premii în valoare totală de 66.000 lei. De asemenea, în semn de înaltă apreciere a excelentei contribuții la realizarea cu succes a activităților practice, cca 30 de societăți comerciale și colaboratori vor primi diplome de excelență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Decembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Fuego vine să colinde la Cumpăna
Pagina a fost generata in 2.5175 secunde