Universitarii de la "Șaguna", instruiți să acorde primul ajutor

344
Universitarii de la

Articole recomandate

"Andrei Șaguna" este prima universitate din țară care a introdus în regim opțional cursul de acordare a primului ajutor, atât pentru studenți, cât și pentru profesori.

Seria cursurilor de instruire din acest an universitar a fost încheiată de grupa cadrelor didactice ale Universității "Andrei Șaguna" din Constanța care au participat, în prima decadă a lunii septembrie, la un curs de prim ajutor, susținut de Adrian Mavromalidi, instructor SMURD la Centrul de formare și pregătire în descarcerare și asistență medicală SMURD Constanța.

"Cu fiecare minut care trece până la sosirea ambulanței, șansele de supra-viețuire ale unei persoane scad cu 10 la sută", este fraza cea mai elocventă pentru a convinge pe oricine de beneficiile unei astfel de instruiri. Conducerea UAȘ s-a lăsat convinsă încă de anul trecut, când trei grupe de studenți au absolvit cursul de acordare a primului ajutor, susținut de același Adrian Mavromalidi, unul dintre cei mai buni instructori SMURD, decorat în acest an de Președintele României cu Medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a, cu însemn pentru militari. Mavromalidi este, totodată, student în ultimul an la Facultatea de Psihologie a Universității "Andrei Șaguna".

În urma absolvirii cursurilor, atât profesorii, cât și studenții știu cum să reacționeze dacă o persoană suferă un accident, un infarct, accident vascular cerebral, convulsii sau o obstrucție a căilor aeriene, asigurând astfel șanse mai mari de supraviețuire a victimei unei asemenea situații dramatice.

Pregătirea va fi reluată odată cu începerea noului an universitar, cu studenții anului întâi, bobocii care pășesc pentru prima dată pragul Universității "Andrei Șaguna".

Este un curs care ar trebui predat în toate școlile din România, întrucât de existența salvatorilor anonimi depind în mare măsură munca salvatorilor profesioniști și, în cele din urmă, rata de supraviețuire a oamenilor cu diverse afecțiuni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2642 secunde