Unitățile de învățământ, în febra pregătirilor pentru noul an școlar. "Măștile sunt insuficiente!"

477
Unitățile de învățământ, în febra pregătirilor pentru noul an școlar.

Articole de la același autor

Toate unitățile de învățământ se află, la acest moment, în febra pregătirilor pentru noul an școlar. Toți directorii iau măsurile necesare pentru ca actul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții, având în vedere că ne confruntăm cu o situație specială, în contextul în care pandemia de coronavirus este în plină desfășurare.

"Suntem în plin proces de organizare a bazei materiale și a procesului de asigurare a condițiilor igienico-sanitare. În funcție de deciziile definitive luate de Ministerul Educației, vom aproba măsurile necesare la nivelul Consiliului de Administrație", ne-a declarat Elena Gogu, directorul Liceului Tehnic "Gheorghe Duca". La Școala nr. 43 "Ferdinand", directorul instituției, Corina Custurea ne-a declarat că, în prezent, în lipsa altor precizări, conform statisticilor, Constanța este în scenariul verde. Ca urmare, întrucât nu se poate asigura păstrarea distanței de un metru între elevi, nu știe cum va funcționa acest scenariu, așteaptă precizări. 


"Noi luăm în calcul toate cele trei scenarii. În urma consultării părinților, o mare parte agreează varianta hibridă, adaptată, adică jumătate din colectiv în clasă, jumătate online. Ne pregătim pentru acest scenariu de la începutul lunii august. Am făcut demersurile necesare pentru achiziționarea echipamentelor care să permită predarea simultană în clasă/online. În ceea ce privește curățenia, asigurarea de dezinfectanți etc, aici stăm bine, pentru că ne-am ocupat de aceste aspecte încă din aprilie. Avem stocuri suficiente, vom mai achiziționa și în septembrie cele necesare, ne descurcăm până la finalul anului. Avem și niște măști disponibile, pentru copiii care nu au o situație materială bună, dar acestea sunt insuficiente la acest moment. Cadrele didactice au participat și urmează, în continuare, cursuri de perfecționare pentru predarea online. În concluzie, încercăm să fim cât mai pregătiți, pentru că ne dorim ca elevii să vină la școală și să le asigurăm, pe cât posibil, un mediu cât mai sigur", a subliniat aceasta.

Desigur, pregătirile sunt în toi și în mediul rural. De exemplu, la Liceul Tehnologic Ciobanu s-au luat următoarele măsuri: igienizarea spațiilor școlare, amplasarea de marcaje, în vederea distanțării, procurarea de substanțe igienizante. "În plus, se lucrează la orar, cu scopul de a găsi soluții optime, conform legislației- organizarea schimburilor, a intervalelor orare, a pauzelor, montarea de dispensere pe holuri, în sălile de clasă, toalete etc. În plus, s-au achiziționat și termoscanere, precum și măști, care sunt, deocamdată, insuficiente. Totodată, ne gândim la reorganizarea efectivelor la clasele ce depășesc 20 de elevi", a adăugat directorul unității școlare, Mărioara Mihai.

"Școala este pregătită pentru cursuri față în față, cu o parte din clase. Pentru câteva clase, care au efective mai mari, probabil că se va adopta scenariul al doilea. Decizia finală se va lua după data de 1 septembrie, în funcție de situația epidemiologică din teritoriu", a declarat, la rândul său, directorul Școlii Gimnaziale "Mihail Sadoveanu" Medgidia, Elena Dincă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3611 secunde