Unde puteți petrece "O noapte la Veneția" și vă puteți întâlni și cu "Rigoletto"

254

Articole de la același autor

"Rigoletto" de Giuseppe Verdi este spectacolul care va putea fi vizionat sâmbătă, 10 martie, ora 18.30, la Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski". Regia artistică este semnată de Emil Strugaru, scenografia de Grigore Gorduz. Din distribuție îi amintim pe Lucian Petrean, Ciprian și Daniela Done, Laura Eftimie, Constantin Acsinte, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Laurențiu Severin, Bogdan Ocheșel, Andrei Băican, Iulian Bratu, Silvia Simionescu și Octavian Minea. Alături de aceștia se va afla dirijorul Sebastian Pascale. 


Rigoletto este o operă în trei acte, de Giuseppe Verdi, adaptată după piesa "Regele se amuză" de Victor Hugo, a cărei premieră a avut loc la data de 11 martie 1851, la Teatrul "La Fenice" din Veneția.


Acțiunea se petrece în Italia, în secolul al XVI-lea, și debutează cu o petrecere la curtea Ducelui de Mantova. 


Duminică, tot de la ora 18.00, constănțenii sunt așteptați să deslușească firul acțiunii în cadrul operetei lui Johann Strauss, "O noapte la Veneția". 


Regia artistică poartă semnătura renumitului Mario Nikolov din Bulgaria, scenografia îi aparține Adrianei Urmuzescu, iar coregrafia lui Mihai Mîndruțiu. 


Ca urmare, constănțenii vor fi introduși în Venezia secolului XVIII. Acțiunea începe într-o zi de târg, într-o piață de pe Canale Grande. Mulțimea se agită într-o necontenită forfotă. Peste tot există vânzători care își expun mărfurile cu îmbieri insistente, cumpărători curioși, precupețe, lume de tot felul, viu colorată în port și în limbaj, într-un fermecător decor Venețian…


Prețul unui bilet, la ambele spectacole, este de opt lei pentru copii și elevi, 15 lei pentru pensionari și studenți, și între 20 și 40 lei, în funcție de locul ocupat în salǎ, pentru ceilalți spectatori.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Februarie 2018
Stire din Cultură-Educație : Vreți să petreceți o seară lirică?
Pagina a fost generata in 0.3671 secunde