"Unde facem iarna 4 ore de sport?"

322
Printr-un comunicat remis mass media, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) salută intenția Guvernului de a mări numărul orelor de sport în școli, dar atrage atenția că este nevoie în primul rând de investiții în sălile de sport, pentru că în sezonul rece nu poți scoate copiii în curtea școlii. În țările civilizate, sălile de sport sunt dotate și cu bazine de înot, astfel ca elevii să poată avea cât mai multe activități sportive. Așa este normal să fie și în România, consideră pre-ședintele FSLI, Simion Hăncescu.


"Salutăm decizia Guvernului, dar trebuie asigurate și spații unde elevii să facă sport. Avem și anotimpuri reci. Iarna unde vor face copiii patru ore de sport pe săptă-mână?", îi întreabă președintele FSLI, Simion Hăncescu, pe guvernanți.

Cele mai multe școli din România nu au săli de sport unde se pot desfășura activități. Când se mai încălzește afară, elevii ies în curtea școlii și pot face și două ore și patru ore de sport pe săptămână, dar iarna acest lucru nu este posibil.

Astfel, atât premierul Victor Ponta, cât și miniștrii Educației și Sportului ar trebui să aibă un program de construire de săli de sport dotate și cu bazine de înot înainte de a dubla numărul de ore în programa școlară.

"Guvernul ar trebui să ia în calcul faptul că peste o treime dintre elevi «apelează» la metoda scutirilor medicale pentru sport și să anali-zeze de ce recurg copiii la această metodă, de ce fug de sport", a adăugat Simion Hăncescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2155 secunde