"Unchiul Vania" al clujenilor, cel mai bun spectacol al UNITER

394
Spectacolul "Unchiul Vania", în regia lui Andrei Șerban, și-a adjudecat cele mai importante premii UNITER, pentru Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie și Cel mai bun actor în rol principal. De asemenea, pentru decorurile și costumele din "Unchiul Vania", Carmencita Brojboiu a primit o nominalizare la premiile UNITER 2008, pentru Cea mai bună scenografie. Constănțeanca a primit, anul trecut, pe scena Teatrului Maghiar de Stat Cluj, Premiul "Vlad Mugur", ca apreciere a performanțelor stagiunii trecute. Carmencita Brojboiu a studiat la Liceul de Arte Plastice Constanța, secția Scenografie, urmând Universitatea Iași, Facultatea de Geologie-Geofizică. A semnat expoziții personale și de grup de grafică în țară și peste hotare (Gutenberg Muzeum i-a solicitat lucrări pentru colecția muzeului).
A semnat scenografia la peste 30 de spectacole de teatru dramatic, peste 20 de spectacole de teatru de păpuși, peste 10 la spectacole de dans. Premiile sunt numeroase, pentru cele mai bune costume, pentru scenografie, pentru inovație și noi tehnici în teatru de animație, pentru originalitate.

"Faust", concurent alături de "Ionesco - Cinci piese scurte" de Alexandru Dabija, al spectacolului "Unchiul Vania", a primit premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal, Ofelia Popii, și pentru scenografia semnată de Helmut Sturmer.
Actorul premiat pentru rolul "Unchiului Vania", Andras Hathazi, s-a aflat la a treia nominalizare la această ediție a premiilor UNITER.
Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Ovidiu Ghiniță, pentru rolul Tatăl, din spectacolul "Vis. Toamna", de la Teatrul "Ioan Slavici", din Arad. Cea mai bună actriță în rol secundar a fost declarată Dana Dogaru pentru rolul "Mama/Chelnerița japoneză", din spectacolul "În rolul victimei", de la Teatrul Metropolis.
Premiul pentru interpretare la categoria Debut a fost câștigat de Cristina Casian, protagonista spectacolului-monolog "Amalia respiră adânc", de la Teatrul Act.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4446 secunde