Un week-end "Desculț în parc" și plin de "Testosteron", la Constanța

209
Un week-end

Articole de la același autor

În acest week-end, Teatrul de Stat din Constanța (TSC) își așteaptă spectatorii la două piese, o tragedie comică și o comedie. Prima dintre acestea, "Testosteron", după Andrzej Saramonowicz, va avea loc sâmbătă, 17 martie, de la ora 19.00. Precizăm că aceasta este ultima premieră jucată de actorii TSC, spectacolul având până acum un mare succes în Polonia, dar și în străinătate, fiind jucată pe scene din Marea Britanie, Turcia, Cehia, Bulgaria etc.

Personajele sunt șapte bărbați, interpretați de Marian Adochiței, Bogdan Caragea, Remus Archip, Andrei Cantaragiu, Andu Axente, Alexandru Medveghi și Adrian Dumitrescu.

Scenografia îi aparține lui Zsolt Fehérvári, căruia asistent i-a fost Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica este semnată de Adrian Mihai.

În această piesă, tânărul regizor timișorean Traian Șoimu vede în creația sa mai mult decât o simplă chermeză bărbătească: "Este un spectacol despre cât de devreme sau cât de târziu înțelegi care ți-e rostul pe lumea asta, iar unii nu apucă să înțeleagă până mor. Pentru mine este o tragicomedie în care șapte bărbați, care vin la o nuntă ce nu se mai întâmplă, au ocazia să se înjure, să se bată, se angajează într-un fel de skanderbeg testiculoidal, să arate care dintre ei este mai tare. Dar fiecare are, la rândul lui, câte o frustrare legată de femei. Cred că femeile sunt dușmanul lor principal, dar, de fapt, nu e unul care să nu le iubească până la Dumnezeu și înapoi…"

Mare atenție, însă, spectacolul nu este recomandat minorilor, din cauza limbajului licențios. Așa că, părinți, lăsați-vă copiii acasă! Timp de o oră și jumătate veți avea parte și de râs, dar pregătiți-vă să auziți și ceva înjurături.

Duminică, 18 martie, tot de la ora 19.00, se schimbă registrul comic, pentru că "Desculț în parc", de Neil Simon, este o comedie romantică de mare succes. Practic, actorii sunt protagoniștii unei povești de dragoste, în care un cuplu de tineri căsătoriți învață să-și trăiască și să-și păstreze dragostea. Altfel spus, piesa este o comedie fermecătoare, în care personajele (un cuplu de tineri căsătoriți, o soacră, un vecin excentric) încearcă, fiecare în felul lor, să demonstreze că viața trebuie trăită în prezent și că a merge desculț în iarbă este o clipă de care trebuie să te bucuri fără rezerve.

Din distribuție îi amintim pe: Florina Stănculeț, Tani Ștefu, Nina Udrescu, Liviu Manolache și Gelu Ciobanu. Regia artistică poartă semnătura lui Liviu Manolache, iar scenografia a fost realizată de Eugenia Tărășescu Jianu. Prețul unui bilet este de 30 de lei în sală și 40 de lei la lojă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Martie 2018
Stire din Cultură-Educație : Vă este "Dor de Basarabia"?
Pagina a fost generata in 0.4936 secunde