Un sirtaki de Cartea Recordurilor pentru comunitate

506
2
Un sirtaki  de Cartea Recordurilor pentru comunitate - sirtaki-1464116639.jpg

Articole recomandate

Universitatea "Ovidius" din Constanța se alătură Comunității Elene "Elpis" în demersul său de a înscrie cel mai vechi oraș al României, întemeiat de coloniștii greci în 657 î.Hr, pe harta mondială a recordurilor. În concordanță cu misiunea universității de a se implica în dezvoltarea urbei și promovarea diversității culturale, universitatea îi invită pe toți membrii comunității academice, profesori, studenți și colaboratori, la încercarea de doborâre a recordului mondial Guiness Book la dans grecesc sincron - sirtaki.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 mai, pe Plaja Modern, începând cu ora 18. Pentru înscrierea la cursul de dans dedicat manifestării și detalii, accesați site-ul oficial al Comunității Elene "Elpis", www.elpis.ro.

Sirtaki este un dans trandițional elen, creat special în anul 1964, de coregraful Giorgos Provias, pe muzica lui Mikis Theodorakis, pentru filmul "Zorba Grecul". Recordul precedent al acestui tip de dans sincron a fost stabilit pe 31 august 2012, la Volos, în Grecia, unde 5.614 de participanți s-au prins în dans, formând un lanț uman de peste 9,5 km.

Comentează știrea

Tovarasul
25 mai 2016
Zicere

De cand lingaii de la Ovidius isi dau cu parerea? In ce fel se alatura, doar vorbimd? Ii vedem in piata alaturi de ceilalti participanti? A, cred ca vor doar sa ramana o gasca de laturi care mimeaza activitatea

Universitarii de la Ovidiu
25 mai 2016
Nici o vorbulita

Niciun protest fata de starea jalnica in care a ajuns acest oras in ultimii 16 ani.Nimic despre Cazinou,nimic despre centrul istoric,nimic despre Mozaicul Roman.In schimb,numai zambete,dansuri,carnati,mustar,coruptie,plecaciuni si Sirtaki.Halal intelectuali.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde