Un sfârșit de săptămână "ca-n filme". Nu contează vremea mohorâtă, invitația la cinema este valabilă

426

Articole de la același autor

În ciuda temperaturilor scăzute și a cerului mai mult înnorat, constănțenii, cu mic cu mare, pot petrece un sfârșit de săptămână relaxant, la cinema. Oferta este variată, mai ales pentru cei mici, care au la dispoziție o serie de filme de animație de succes, care o să îi propulseze, cu siguranță, într-o lume magică.


Așadar, week-end-ul cinefilic este marcat la Cinema Cityplex Constanța, Tomis Mall, care îi invită pe constănțeni, sâmbătă, 11 noiembrie, ora 19.00, la premiera de Gală a filmului "Aniversarea", în prezența regizorului Dan Chișu. Filmul, cel de-al șaptelea lungmetraj semnat de Dan Chișu, va avea o proiecție specială, pe placul constănțenilor iubitori de filme bune. Regizorul, împreună cu echipa sa, vine la Constanța ca să-și prezinte filmul, ultimul în care apare îndrăgitul actor Mircea Albulescu și are o distribuție de excepție. Spectatorii îi vor recunoaște pe marele ecran pe: Răzvan Vasilescu, Coca Bloos, Lucian Ifrim, Emanuel Pârvu, Marian Râlea, Dana Voicu, Constantin Cojocaru, Rodica Lazăr, Mihai Constantin, Mircea Andreescu, Emilia Dobrin, Dana Dembinski și Gheorghe Ifrim. 


La cea de-a nouăzeci și patra aniversare a lui Radu Maligan, familia și foștii colegi se întâlnesc la petrecerea bătrânului. Situația devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeți încearcă să îl convingă pe bătrân să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaților consideră că nu poți forța pe cineva să acționeze contra voinței sale.


"Aș spune că am vrut să fac, mai degrabă, un film despre singurătate. Singurătatea în raport cu ceilalți, familia, prietenii, colegii, dar și în raport cu Dumnezeu. În cele mai multe momente din viață, suntem înconjurați de oameni. Asta ne dorim. Cu toate astea, suntem într-o continuă căutare de nou, de altceva. Cred că sunt rare cazurile, ca să nu spun că nu sunt deloc, în care omul încetează să mai caute în cel de lângă el. În situația asta sunt și personajele mele. Credința multora dintre ele nu e o chestiune clară, bătută în cuie. E, mai degrabă, o încercare", a declarat Dan Chișu. 


"Aniversarea" a avut, de curând, premiera internațională la Varșovia unde a primit aprecieri din partea publicului și a presei de specialitate, iar în țară a putut fi văzut până acum în câteva proiecții speciale la Festivalul Internațional de Film Transilvania și Anonimul IFF, iar din 10 noiembrie va rula în cinematografele din mai multe orașe din țară.


Invitație la film pentru cei mici


Copiii pot uita de vremea mohorâtă și de cerul înnorat, deoarece distracția se poate muta de afară chiar în sala de cinema. Astfel, copiii de toate vârstele pot alege să își petreacă sfârșitul de săptămână împreună cu eroii lor preferați din proiecții de succes.


Așadar, filmul "Micul vampir", proiectat sâmbătă și duminică, la ora 12.10, bazat pe personajele cărților bestseller scrise de Angela Sommer-Bodenburg, spune povestea lui Rudolph, un vampir de 13 ani, al cărui clan e amenințat de un vânător notoriu de vampiri. El îl cunoaște pe Tony, un muritor de vârsta lui, fascinat de castele vechi, cimitire și vampiri. El îl va ajuta pe Rudolph în aventura plină de acțiune, dar și de umor, în care vor porni pentru a-și învinge adversarii, iar împreună vor salva familia lui Rudolph, devenind, astfel, cei mai buni prieteni.


Un alt film excepțional, care, cu siguranță, va fi interesant pentru cei mici, este "Bigfoot Junior", proiectat la orele 12.00 și 14.15, și sâmbătă, și duminică, în care Adam, un adolescent care nu prea își găsește locul, descoperă că este fiul legendarului Bigfoot și pornește în căutarea lui. Filmul "Prințesa Lebădă", ora 12.15 și 14.30, se adresează, în primul rând, fetițelor. După ce în Regat sosesc niște vizitatori misterioși, prințesa Alise, Lucas și prietenii lor pornesc într-o misiune de spionaj ultrasecretă, pentru a vedea cine e de încredere și cine nu. Vor avea nevoie de abilități de detectivi, dar și de gadget-uri cool, pentru a dezlega misterul și pentru a salva Regatul. Sau, dacă preferă, copiii pot merge în "Aventura Piticilor", însă numai de la ora 14.15. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3124 secunde