Un nou titlu de Doctor Honoris Causa acordat la Universitatea "Ovidius"

208
Un nou titlu de Doctor Honoris Causa  acordat la Universitatea

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 12, în Sala Senatului, Universitatea "Ovidius" din Constanța, la propunerea Facultății de Științe ale naturii și științe agricole, acordă titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar Giorgi Kvesitadze, profesor de biochimie și biotehnologie, Academia Națională de Științe a Georgiei.

Profesorul Giorgi Kvesitadze, membru și președinte al Academiei Naționale de Științe a Georgiei, cu o activitate științifică ce se întinde pe mai bine de o jumă-tate de veac, s-a impus printre numele de referință, pe plan internațional, în domeniul său de cercetare științifică.

Cercetător de formație enciclopedică, academicianul s-a afirmat pe plan național și internațional printr-o activitate științifică concretizată într-o impresionantă listă care include 29 de lucrări de tip monografic și 230 lucrări științifice, acestea din urmă publicate în reviste de specialitate de largă circulație interna-țională.

În afara activității din sfera academică, academician Kvesitadze se implică și în activitatea publică, ocupând între 1992 și 1994 funcția de ministru al Agriculturii și alimentației Georgia, iar între 1994 și 1996 funcția de consilier șef la nivel ministerial în știință și ecologie.

De asemenea, este membru al Asociației Hi-Tech Israeliano-Franceză, expert în domeniul Biotehnologie al Consiliului Europei, al NATO Life Sciences and Technologies Panel (1999 - 2001), European Academy of Sciences and Arts (din 2013), the World Academy of Art and Sciences (din 2013), iar în anul 2006 devine cetățean de Onoare al statului Georgia din Statele Unite. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Șansă nesperată pentru 21 de studenți
Pagina a fost generata in 0.4558 secunde