Un nou scandal la Școala nr. 28. "Explozie" la bibliotecă!

4441
11

Articole de la același autor

Nici nu s-a "răcit" bine contestația prin care prof. Ecaterina Rupesac atrăgea atenția că munca de 40 de ani îi este anulată printr-o decizie a directorului Mihaela Stan, că bibliotecarul Liliana Crina Mareș ia la rându-i atitudine împotriva directorului Școlii nr. 28 "Dan Barbilian".

Acordarea gradațiilor de merit, oferite dascălilor pe o perioadă de cinci ani, pentru rezultate deosebite la catedră, a generat un scandal de proporții.

Ieri, pe adresa redacției "Cuget Liber", a sosit o scrisoare intitulată "Lipsa de transparență și abuz în funcție - Management performant al doamnei director Mihaela Stan", semnată de bibliotecarul Școlii nr. 28, Liliana Crina Mareș.

Bibliotecarul îi aduce în această scrisoare o serie de acuzații directorului: "Am avut neplăcuta surpriză să constat că la concursul pentru acordarea gradației de merit am obținut un punctaj mai mic cu 40 de puncte față de autoevaluarea făcută. Inițial, am crezut că este o greșeală și am sunat imediat la sindicat. Mi s-a răspuns că multe documente nu erau certificate de directorul școlii. Știind problemele din trecut pe care le-am avut cu directorul Stan, am depus o contestație. E revoltător ceea ce se întâmplă, pentru că am depus prin secretariat ambele dosare (original și copii) cu număr de înregistrare și opis, din prima zi, conform calendarului. În dosar este ilustrată recunoașterea meritelor mele atât de Asociația Bibliotecarilor din România, cât și de organizații care m-au premiat. Am realizat un ghid al bibliotecarilor online, am fost selectată între cei 60 participanți la seminarul organizat de Comisia Europeană cu proiectul «Europa, casa mea». De asemenea, am scris monografia școlii care se afla pe site-ul școlii până anul trecut, când doamna director nu a reușit să plece în locul meu la Bruxelles, fiind refuzată pe motiv că doar coordonatorul proiectului poate pleca. A trebuit să-mi iau concediu fără plată pentru a pleca la Bruxelles, din cauză că doamna director a refuzat să-mi semneze delegația. Apelez la acest demers pentru a pune în gardă pe toată lumea să fie acoperită de hârtii în strat atât de gros, încât să nu treacă nici glonțul prin ele. Nu mai există încredere, colegialitate, respect! Cine muncește, greșește, deci trebuie sancționat! Am depus o declarație pe proprie răspundere că documentele sunt conforme cu originalul și că nu am documente falsificate. De asemenea, am depus o cerere de anchetare a abuzului la Sindicatul Învățământului și am descris aceste fapte și în contestația depusă la Inspectoratul Școlar," se arată în scrisoarea semnată de Liliana Crina Mareș.

"Nu pot face compromis pe lege"

La rândul său, directorul Școlii "Dan Barbilian", Mihaela Stan, ne-a infirmat că ar fi vorba de un conflict mai vechi: "Nu știu ce o îndreptățește pe doamna Mareș să facă astfel de acuzații, dum-neaei nefiind un for abilitat. Eu ca director, conform metodologiei, trebuie să certific copiile care sunt însoțite de original. Fiecare candidat, dar și directorul trebuie să semneze o anexă prin care să-și asume Codul Penal, cunoscând falsul în declarații. Nu înseamnă că dacă găsești o copie neînsoțită de original, un manager poate clasifica acest gest în-tr-un anume fel. Neavând originalul, nu semnez copia și atât. Dumneaei mențio-nează că nu i-am semnat și susține că i s-a acordat un punctaj cu 40 de puncte mai mic. Mai mult, este sigură că nu am semnat. Eu știu că la avizier, atunci când se afișează rezultatele, apare un punctaj, dar nu apar și motivele. Întrebarea mea este de unde cunoaște dumneaei toate dedesubturile acestea, pentru că sunt convinsă că nu a stat de vorbă cu comisia. Conform metodologiei, contestația rămâne definitivă și nu poate fi atacată decât în contencios administrativ. Cei care consideră că au dreptate și nu înțeleg că noi trebuie să respectăm legea - eu, ca director, nu pot face compromis pe lege! - pot merge în contencios administrativ, dar trebuie să așteptăm întâi soluționarea contestației. Este prematur să ne pronunțăm. Doamna nu cunoaște legea și afirmația făcută o incriminează. Cei care aplică pentru aceste gradații de merit trebuie să aducă originalele pentru a le confrunta, ca mai apoi, eu, în calitate de director, să parafez copia. Comisia evaluează, nu directorul!".

Liliana Crina Mareș a depus contestația la Inspectoratul Școlar Județean în data de 19 mai, iar termenul de soluționare este până la 25 mai.

Contactat telefonic, inspectorul general al ISJ Constanța, prof. dr. Răducu Popescu, ne-a declarat: "Nu pot face, deocamdată, nicio declarație. Dacă bibliotecarul Școlii nr. 28 a depus o contestație, o vom analiza și abia apoi ne vom pronunța". 

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
iulia
21 mai 2015
crina mares

Dna.Mares acum cativa ani zbiera la copui si ii brusca prin deplasari,de aceea nu a mai fost lasata sa faca multe.Multi copii au fost traumatizati,iar acum pozeaza in victima.

miha
21 mai 2015
razboi

Draga Iulia, predai germana de nu stii romana? Meritele dnei Mares au fost recunoscute la nivel international. Sunt mama unuia din copiii premiati la San Remo si pregatiti de d-na Mares, nicidecum traumatizati. Poate confirma si frustrata de Seucea care a avut copilul acolo. Ei cum i-a pus "conform cu originalul"Miha ???Am inca un copil la aceasta scoala si mi-e rusine de ce se intampla. Mizerie umana, ipocrizie, rautate. Este de notorietate replica d-nei Miha " O sa distrug eu vedetele de la Sc28"Parintii elevilor acestei scoli stiu asta, stiu ca e singura scoala la care nu isi pot alege invatatorul, stiu ca in clasa fiicei d-nei Miha nu are voie nimeni sa o depaseasca, stiu ca la olimiada de anul acesta, in urma contestatiei fiicei dnei director i s-a marit punctajul cu 10 puncte, in timp ce altora li s-a micsorat. Lucrarile au fost recorectate...uups la sc 28. Presedinte de comisie...Dimitriev. Uuups! Abuzurile la sc 28 sunt la toate nivelurile, rautatea guverneaza sub masca inocentei iar Miha face pe ...legista . Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate, frustrare.

RO
22 mai 2015
management politic

Am avut ambii copii la aceasta scoala,imi pare foarte rau ceea ce se intampla in sistemul de invatamant,in special alegerea directorilor de scoala.Ca in toate cazurile politicul e deasupra tutoror mai ales a competentei si asta e ceea ce doare cel mai tare.Mizeria pe care asa zisa d-na directoare ,cu un grad mare de "cultura" o face in nume personal e dezgustator.E o persoana limitata si fara pic de pedagogie,dar cum spuneam politicul si linsul dosurilor o ridica la rangul de directoare.Un sistem bolnav care afecteaza adevarati pedagogi si cel mai mult pe copiii nostri,care nu mai au parte de calitate atat umana cat si pedagigica.Rusine d-na directoare.

parinte de elev
22 mai 2015
unele cadre sub aripa directoarei

Multe cadre didactice sub aripa directoarei , nu au pedagogie ,tipa la elevi si au un comportament agresiv fata de elevi (fete prinse de par ...),vorbire ironica si protejarea unor elevi ( fiica directoarei ) . Probleme au fost si la selectia elevilor la olimpiade si rezultatele la nivelul scolii fiind dat pe ochi frumosi !! Elevii trebuie sa mearga la scoala cu drag , nu sa fie terorizati de unele cadre didactice .Daca nu sunteti capabili si invocati salarizarea , cautati -va alt loc de munca , nu faceti cinste meseriei de profesor !!!!

der
22 mai 2015
swe

aici se pregatesc viitori psdisti

roxa
22 mai 2015
in sfarsit ne-am trezit

buna dimineata colegi!, ma bucur ca in sfarsit a-ti avut curajul si a-ti inceput sa va strigati public abuzurile la care sunteti supusi; poate ca cineva de sus de tot ( ca la nivel de judet nu e cazul pentru ca isj-eul s-a transformat in echipa de campanie electorala a "doamnei Stan-care mai nou se autointituleaza director cu drepturi depline al altor cateva scoli din oras) si ne scapa de acestte personaje ce ne-au distrus imaginea de dascali , imagine castigata prin munca noastra la catedra in decursul a catorva zeci de ani ; oricum tin sa le spun celor din gasca ce doreste murdarirea scolii constantene ca nedreptatea , minciuna si ipocrizia vor avea picioarele cele mai scurte din istorie, ca faptele lor au conotatii penale ( si ii asteptam cu drag sa plateasca pentru ele), si le mai spun ca nu ne poate lua nimeni niciodata mandria pe care o simtim cand, mergand pe strada, elevii nostrii din ultimii 20 de ani ne saluta cu respect, ceea ce inseamna ca nu avem nevoie de gradatii de merit ca sa ne simtim impliniti (sa le ia ei- stiu ei cine, ca poate or avea nevoie de bani cand vor ramane fara locuri de munca curand)

Fost elev
23 mai 2015
Comentariu

Cunosc foarte bine ce abuzuri se fac in aceasta scoala,copii sunt discriminati pentru ca au parintii plecati in afara tarii sau pentru ca provin din familii monoparentale. Sunt profesori care marcheaza pe viata elevii prin atitudinea lor. Si dintre toate cadrele didactice doamne Dimitriev este cam singurul profesor care se implica si este unu dintre cei mai corecti! Indiferent de motiv nu s-ar presta la astfel de lucruri ca facilitarea unui elev.

Mohaela
26 mai 2015
Regret

In urma articolelor aparute in ziare raman cu regretul ca numai cadrele competente sunt atacate . Cele indiferente la copii nu patesc nimic . Nu acuzati , dragi parinti , profesorii de la care copiii vostri au invatat ceva - dna Rupesac , dna Dimitriev , dna Moraru , dna Mares si multi altii . De la aceste cadre didactice au si vor avea copii dvs rezultate , nu de la cadre didactice precum dna Stan , care a avut dintotdeauna un comportament inuman fata de copii - de clasa I si pana la cei de clasa a VIII . Cei care nu au chemare catre aceasta meserie nu vor avea niciodata rezultate excelente cu copii de la clasa si vor fi ocoliti toata viata de fostii elevi . Le vor inspira viitorilor adulti doar mila pentru " micimea " lor!

mama
26 mai 2015
neglijenta

Aceasta doamna bibliotecara nu ar mai fi trebuit sa fie lasata sa insoteasca grupurile de copii dupa ce a uitat un elev de clasa a 3 a intr-o benzinarie din Viena si nici macar nu si-a dat seama decat dupa ce mama copilului, aflata in Romania, a fost anuntata de un angajat al benzinariei, iar ea a sunat disperata sa o anunte pe bibliotecara sa se intoarca dupa el. A stat bietul copil vreo 3 - 4 ore asteptand.

Răspuns la: crina mares
Adăugat de : iulia, 21 mai 2015
Dna.Mares acum cativa ani zbiera la copui si ii brusca prin deplasari,de aceea nu a mai fost lasata sa faca multe.Multi copii au fost...
Parinte
28 mai 2015
Învățământ?

Profesorii care nu-si fac meseria ,nu au ce caută la catedra.Nu-i așa Dna Stan?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7622 secunde